Quantcast

Lietuvos sieną nuo pažeidėjų saugo šešių kojų duetas: darbe rado ir partnerę, ir geriausią draugę

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstybės sieną saugantiems pareigūnams kiekvieną dieną tenka susidurti su didelės atsakomybės reikalaujančiais iššūkiais ir pavojingomis situacijomis. Kontrabandą gabenančių nusikaltėlių gaudynės, sienos pažeidėjų persekiojimas, netgi sulaikymai – kinologei Dianai Džavachidis tai ne tik darbas, bet ir svajonės išsipildymas. Tarnyboje jaunai moteriai padeda bendražygė Heli.

Su laida „Gyvūnų pasaulis“ Diana pasidalino šviežiausiu nutikimu, kuriame su pažeidėjais susitvarkė su Heli pagalba.

„Atvykome į tarnybą, nuėjau į instruktažą ir dar nespėjus pasikeisti pamainoms per vaizdo stebėjimo sistemas operatoriai užfiksavo, kad yra nelegalus sienos kirtimas, prakirpta koncertina ir į Lietuvą pateko trys nelegalūs asmenys“, – sako Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnė.

Į nurodytą vietą atvyko Diana ir jos augintinė bei kolega Heli.

„Pažeidimo vietoje segamas ilgas pėdsekystės pavadys, šuniukas statomas netoli pažeidimo vietos ir pėdomis sekami asmenys, kurie nelegaliai kirto Lietuvos valstybės sieną“, – apie darbą pasakojo D. Džavachidis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Mergina apie kinologės karjerą praėjo svajoti dar vaikystėje, tačiau rimčiau megzti draugystę su šunimis jai tuomet neleido tėvai – jiems gyvūnai namuose nelabai patiko.

„Gimiau ir augau Lietuvoje, Vilniuje. Mano tėtis užsienietis, graikas. Nuo pat vaikystės su gyvūnais buvo truputėlį sudėtinga, nes tėtis buvo pedantas – namuose nenorėjo auginti nei kačiukų, nei šuniukų. O man labai norėjosi“, – laidai „Gyvūnų pasaulis“ pasakojo pareigūnė.

Rimtai užsiimti savo aistra ir pasinerti į kinologiją Diana nusprendė užklupus COVID-19 pandemijai. Augintinę ir partnerę pareigūnė rado kaimyninėje šalyje.

„Kai pradėjau dirbti, Lietuvoje tinkamų šuniukų nebuvo. Mano instruktorė pasiūlė, gal vertėtų pasidairyti užsienyje. Vieno lenkų pasieniečių augintinė kaip tik turėjo naują vadą – jis kinologas, veisėjas“, – pasakojo laidos pašnekovė.

Nuvykusi į Lenkiją, Diana išsirinko Heli – testavimo metu ji atitiko visus reikalavimus.

„Heli yra retas belgų aviganis, kuris turi įjungimo ir išjungimo mygtuką. Nebuvo nei vienos dienos, kad pasigailėčiau savo pasirinkimo. Jei reikėtų – važiuočiau dar ir norėčiau gauti tokį šunį, kokį turiu dabar“, – geriausia drauge džiaugėsi D. Džavachidis.

Namuose ramiai televizoriaus nepažiūrėsiu – panelė visada prisistato, prineša krūvą žaislų ir žaidžiame.

Po sėkmingų darbų geriausias apdovanojimas Heli – ne kalnai mėsos ar skanėstų. Didžiausias pagyrimas jai yra žmogaus dėmesys.

„Ji negali būti viena, visada nori dėmesio, žaisti, bendrauti. Viena su žaislais ji nežaidžia, tik su žmogumi. Namuose ramiai televizoriaus nepažiūrėsiu – panelė visada prisistato, prineša krūvą žaislų ir žaidžiame“, – apie šypsenų pilną kasdienybę pasakojo pareigūnė.

Kaip prižiūrėti atsakingą darbą turintį šunį, kokia mityba svarbi šuns energijai bei sveikatai ir kaip atrodo Lietuvos sieną saugančių žmonių ir šunų kasdienybė – tik laidoje „Gyvūnų pasaulis“ per LNK.lt ir LNK eteryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buržuazinis nacionalistas

Buržuazinis nacionalistas portretas
Geriau Lietuvos sieną nuo pažeidėjų saugotų prieštankiniai grioviai, minų lauko juosta ir "Patriot", bei "Himars" sistemos.

Šaunu

Šaunu portretas
Šaunu,Graiko,Lietuvės dukra ...Labai gerai..Ir profesija įdomi..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių