Quantcast

Migrantai palieka Lietuvą: uždaromas Kybartų užsieniečių registracijos centras

  • Teksto dydis:

Nuo trečiadienio uždaromas Užsieniečių registracijos centras Kybartuose.

Šis centras buvusių Kybartų pataisos namų teritorijoje veikti pradėjo 2021 metų rugsėjo 20 dieną, migracijos krizės įkarštyje.

Toks sprendimas priimtas Lietuvai susidūrus su, anot pareigūnų, hibridine Baltarusijos režimo ataka, kuomet iš kaimyninės valstybės į Lietuvą neleistinose vietose imta masiškai nukreipti migrantus iš įvairių Azijos bei Afrikos šalių.

Įkūrus Kybartų registracijos centrą didžioji dauguma pirmųjų jo gyventojų buvo perkelti iš Rūdninkuose veikusios palapinių stovyklos. Pradžioje jame gyveno apie 700 migrantų. Šiame centre nuo pat jo įkūrimo buvo apgyvendinami tik vyrai. Jie buvo iš 37 šalių.

Kaip skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba, užsieniečiams suteikus teisę judėti šalies teritorijoje, šiame centre apgyvendintų migrantų skaičius ėmė smarkiai mažėti. Pasinaudodami suteikta teise 24 val. išeiti iš teritorijos, be galimybės palikti Lietuvą, didžioji dalis migrantų išvyko šalies.

Nuo kovo 1 dienos šio centro administracinės patalpos bus naudojamos netoliese veikiančios sieną su Rusija saugančios VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kybartų pasienio užkardos reikmėms. Pasak tarnybos, ateityje esant poreikiui teritorija vėl galės būti naudojama užsieniečiams apgyvendinti.

Uždarant šį centrą, naikinama apie 100 statutinių pareigybių ir apie 50 darbo sutartininkų etatų. Tarp pastarųjų daugiausia socialinio darbuotojo padėjėjai, virtuvės darbininkai, virėjai, valytojai, logistikos specialistai, pagalbiniai darbininkai, apskaitininkai.

Anot VSAT, priėmus sprendimą uždaryti centrą, jiems pasiūlyta užimti kitas laisvas vietas tarnybos padaliniuose. Didžioji dauguma pareigūnų liko tarnauti, dalis pasirinko darbą kitose teisėsaugos įstaigose, yra ir palikusiųjų tarnybą.

Pernai rugsėjį dėl tų pačių priežasčių buvo uždarytas ir Užsieniečių registracijos centras Medininkuose.

Veiklą tęsia toks centras Pabradėje. Antradienio duomenimis, jame yra apgyvendinta 110 užsieniečių. Dar 51 migrantas gyvena Ruklos pabėgėlių priėmimo centre bei Naujininkų pabėgėlių stovykloje.

Kiek daugiau nei prieš metus, pernai sausio 1-ąją, visuose užsieniečių registracijos centruose Lietuvoje buvo 3403 migrantai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
Lauk visus migrantai,taip pat ir paprašaikas ukrainiečius,tegul valina i savo susiktas amerikas,vokietijas it.t.Užtektinai ir savu girtuoklių ir lachudrų.

Rasa

Rasa portretas
Geriau 100 azijos ir afrikos žmoniu negu vienas bandera

Vilnietė

Vilnietė portretas
TIE VYRAI DIRBO LIETUVAI NESIŠLAISTĖ SAVO VĖLIAVU NEKABINĖJO TIESIOG RAMUS KULTURINGI VYRUKAI tai NE TIE CHACHOLAI NEDYRBA ĖDA UŽ DYKA JOKIOS KULTUROS LAUKIAM KADA PRADĖS PLĖŠTI IR PJAUTI LITOVCUS NES PO KARO BANDEROS DAUG LENKU LIETUVIU IŠŽUDĖ
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių