Quantcast

Ministras: buvę kariuomenės vadai galėtų būti geriau informuojami apie gynybos prioritetus

Buvusiam kariuomenės vadui Jonui Vytautui Žukui kritikuojant sprendimus dėl gynybos planavimo prioritetų, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad ateityje buvę kariuomenės vadai apie tai galėtų būti informuojami geriau.

„Manau, kad pasiūlysiu jam susitikti, pakalbėti. Manau, kad kariuomenės vadai, ypač, kurie neseniai ėjo tas pareigas, jie galėtų būti informuojami geriau“, – pirmadienį per karinio miestelio Rokantiškėse atidarymą sakė ministras.

„Gal čia ir mūsų trūkumas, kad ne viską ir pasakom, ne visur pakvietėm ir ne viską sužinojo“, – pridūrė jis.

Buvęs kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas sausio pabaigoje naujienų portalui tv3.lt sakė ginkluotės pajėgumų planavime pasigendantis aiškių prioritetų, kuris projektas bus įgyvendinamas pirmiausia, abejojo, ar bus laiku pastatyta infrastruktūra priimti Vokietijos brigadą, kalbėjo apie atsargų ir ginkluotės trūkumą Lietuvos kariuomenėje, išsakė poreikį apginkluoti aktyvųjį rezervą.

Dabartinis Lietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys sako, kad J. V. Žuko išsakyti argumentai yra logiški.

Gynybos planai niekada nebus skelbiami.

„Jis pasakė paprastus, elementariausius dalykus, kas ir logiška yra, kad yra gynybos planai, yra pati idėja, kaip ginsimės, po to mes lipdome tą savo pajėgumą, žiūrime, prioritetus nusistatome, eiliškumą laike“, – kalbėjo V. Rupšys.

Jo teigimu, buvęs kariuomenės vadas vadovaujasi viešojoje erdvėje pateikiama informacija, kuri neparodo viso vaizdo.

„Viskas, ką jis išdėstė, yra logiška, bet praėjus kažkiek laiko ir nebevykdant pareigų, negauni kažkiek ir žinių. Gal viešoje erdvėje nėra viskas skelbiama, ypač – mūsų gynybos planai“, – teigė kariuomenės vadas.

„Gynybos planai niekada nebus skelbiami“, – pridūrė jis.

Anot V. Rupšio, kalbant apie Lietuvos gynybos pajėgumų vystymą, jiems yra numatytas eiliškumas ir prioritetai.

„Jie nėra viešai skelbiami“, – teigė V. Rupšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

išsiblaivykit vieną kart po šimts .....

išsiblaivykit vieną kart po šimts  ..... portretas
politikai išsikraustė iš proto į tokias pareigas skirdami ne profesionalą , o eilinį pirmą pasitaikiusį politiką(Anušauskas , berods, istorikas pagal specialybę ). Tai grėsmė ,realiai grasinanti virsti dižiule šalies tragedija susiklosčiusiomis dabarties aplinkybėmis

...

... portretas
Anusas labai senas atrodo

Cha

Cha  portretas
Senelis -ministras,ką jis supranta ? Pridusęs vos juda ,kokia čia gynyba?Vladžia pabėgs ,o žmonės nusispjaus ,koks jiems skirtumas kas juos kankins?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių