Quantcast

Minskas Lietuvos sprendimą uždaryti kontrolės punktus vadina „nedraugišku žingsniu“

Minskas trečiadienį „nekonstruktyviu ir nedraugišku žingsniu“ pavadino Lietuvos Vyriausybės sprendimą uždaryti du iš šešių pasienio punktų su Baltarusija.

Šios šalies Pasienio komitetas perspėjo, kad tai padidins transporto eiles visomis kryptimis.

„Lietuvos Vyriausybės sprendimas nuo rugpjūčio 18 uždaryti Šumsko ir Tverečiaus kelių transporto patikros punktus su Baltarusija yra eilinis nekonstruktyvus ir nedraugiškas mūsų kaimynų žingsnis“, – savo „Telegram“ paskyroje nurodė Baltarusijos komitetas.

„Dėl punktų uždarymo, transporto eilė didėja ne tik Lietuvos kryptimi. Krovinių perskirstymas kitais maršrutais prailgins procedūras pildant dokumentus, laukimo laiką siekiant kirsti sieną“, – tvirtinama įraše.

Lietuvos Ministrų kabinetas nurodo, kad tokį sprendimą priėmė dėl geopolitinių aplinkybių ir grėsmių sumažinimo bei galimybės nukreipti pasienio kontrolės tikrinimus atliekančius pareigūnus į kitus punktus.

Politikai tvirtina, kad punktai uždaromi reaguojant į galimas grėsmes dėl „Wagner“ buvimo Baltarusijoje, nors tam dar gegužę pritarė Pasienio kontrolės punktų plėtros komisija – daugiau nei mėnuo iki to, kai samdinių grupės lyderis Jevgenijus Prigožinas bandė nuversti Rusijos karinę vadovybę.

Savo ruožtu Baltarusijos pasieniečių tarnyba pareiškė, kad ši oficiali pozicija „nesutampa su tikromis tokio sprendimo priežastimis“, o sprendimu norima patenkinti „politines ambicijas“.

„Iš tikrųjų Lietuvos valdžia išnaudoja bet kokį pasiūlymą, kad galėtų trukdyti ne tik krovinių judėjimą, bet ir sumažintų lietuvių, keliaujančių pasinaudojus beviziu režimu, srautą“, – tvirtino Baltarusijos Pasienio komitetas.

Uždarius minėtus kontrolės punktus, transporto srautas bus nukreipiamas į baigiamą rekonstruoti Medininkų pasienio kontrolės punktą.

Vyriausybė teigia, kad jis yra didžiausias ir techniškai aprūpintas – jame, priešingai nei Tverečiaus ir Šumsko punktuose, yra rentgeno kontrolės sistema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visus

Visus portretas
Vatinius padarus važiuojančius pas tarakoną atgal neįsileisti jeigu ten taip gerai lai buna ten ,ko čia grįžti pas lansbergį?

Dar

Dar  portretas
per mažai uždarė

Uzdaryti

Uzdaryti portretas
Uzdaryti visas sienas su kacapu okupuota rytu prusija ir belarusija.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių