Quantcast

NATO naikintuvai tris kartus kilo palydėti Rusijos orlaivių, vieną kartą – patruliuoti

  • Teksto dydis:

NATO oro policijos misiją vykdantys naikintuvai praėjusią savaitę tris kartus kilo palydėti skrydžio taisykles tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros pažeidusių Rusijos orlaivių, vieną kartą – patruliuoti prie Baltijos šalių sienos su Rusija ir Baltarusija, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Praėjusį antradienį NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti atakos lėktuvą IL-20, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį.

Trečiadienį NATO naikintuvai atliko patruliavimą palei Baltijos valstybių sieną su Rusija ir Baltarusija, taip pat kilo atpažinti orlaivio IL-20 ir dviejų naikintuvų SU-27, kurie skrido tarptautine oro erdve iš Kaliningrado srities ir atgal į ją grįžo.

Penktadienį NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti Rusijos atakos orlaivio IL-20, skridusio iš Kaliningrado srities į Rusijos žemyninę dalį. Taip pat atpažino du naikintuvus SU-27, skridusius tarptautine oro erdve iš Kaliningrado srities ir atgal į ją grįžusius.

Didžioji dalis orlaivių nepalaikė radijo ryšio su Regioniniu skrydžių valdymo centru, nepateikė skrydžio planų, skrido be radiolokacinių atsakiklių.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma iš Lietuvos ir Estijos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių