Quantcast

A. Navickas: profesinė sąjunga kompensuos mokytojams dėl streiko negautą atlygį

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga kompensuos mokytojams negautus atlyginimus, prieš penktadienį pradedant streiką sako sąjungos vadovas Andrius Navickas.

„Mūsų profesinei sąjungai įprasta praktika, mes po streikų kompensuojam, jau ne pirmas streikas, ir po praėjusio mes kompensavome, ir dabar tai padarysim“, – antradienį po susitikimo su opozicine demokratų frakcija žurnalistams sakė A. Navickas.

Pasak profesinės sąjungos vadovo, kaip greitai pavyks mokytojams kompensuoti dėl streiko negautas lėšas, priklausys nuo streikuojančių skaičiaus, o jis šiuo metu jis dar nėra žinomas.

„Kiek tai bus iš karto, ne iš karto, laike, (neaišku – BNS),  mes renkam nario mokestį, jei negalėsim iš karto kompensuoti ir bus daug streikuojančių, mes išdėstysim grafiką į kelis metus ir per kelis metus kompensuosim“, – antradienį po susitikimo su opozicine demokratų frakcija žurnalistams sakė A. Navickas.

Pasak A. Navicko, kiek mokytojų streikuos ir kokioje dalyje švietimo įstaigų vys streikas, bus žinoma išvakarėse.

„Renkam duomenis, juos turėsim paskutinę dieną, nes ir dabar registruojasi mokytojai, iki galo nepasisprendžia, nes yra daug baimės, ir psichologinės įtampos, streso, ir visi skaičiuoja finansines galimybes, nes jie negaus atlyginimo, ir vertina“, – teigė A. Navickas.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga nuo penktadienio ketina pradėti ilgalaikį streiką, reikalaudami kelti mokytojams algas jau šiemet, mažinti klases, gerinti darbo sąlygas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas po naujausio derybų etapo su profesinėmis sąjungomis praėjusį penktadienį pasiūlė algas kitąmet kelti 21 proc., iš jų 10 proc. augimas būtų nuo rugsėjo.

Mokytojai paskelbė, kad tokie siūlymai jų netenkina.

Vyriausybė yra įsipareigojusi, kad kitąmet pedagogų atlyginimai turi pasiekti 130 proc. šalies atlyginimų vidurkio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zigmas

zigmas portretas
Štai taip yla po truputi lenda iš maišo .Navickas pasakė padengsime mokytojams už streiko laiką O iš kur tokios nemažos sumos sukauptos kad galės kelias dešimtis tūkstančių mokėti streikuotojams .Na nebūkime naivūs be Maskvos paramos tokios sumos nesimėto. Gal prisiminkime kad profsąjungos ..ŠKOLA KOMUNIZMA,,

Kaunietis

Kaunietis portretas
Streikuojantieji pedagogai-turėsite laiko perskaityti MOKYTOJO [partizanų Vado]VANAGO knygą

kompensatorius

kompensatorius portretas
O iš kur ims pinigų toms kompensacijoms? Susimes patys ar žiūrės, kaip iš biudžeto nugvelbti, per ministeriją ar kokius nors uab'us?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių