Quantcast

Profsąjunga apie nuteistųjų smurtą prieš pareigūnus: nenormalu, kad tokių atvejų daugėja

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinė sąjunga (LRITĮPS) dėl pasikartojančio nuteistųjų smurto prieš pareigūnus prašo Kalėjimų tarnybos ieškoti būdų kaip atgrasyti nuteistuosius nuo tokių veiksmų.

Kaip trečiadienį paskelbė profsąjunga, į tai reaguoti ikiteisminiais ar tarnybiniais tyrimais nebepakanka.

Profsąjungos duomenimis, paskutinis incidentas prieš pareigūną įvyko šeštadienį, rugsėjo 2 dieną. Pravieniškių 2 kalėjime grįžtantis iš taksofonų patalpos nuteistasis, trečiajame kontrolės poste netikėtai smogė pareigūnui į veidą. Dėl šio įvykio pareigūnas buvo nuvežtas į ligoninę ir šiuo metu gydosi ambulatoriškai.

Pasak LRITĮPS pirmininko Kęstučio Pauliuko, po nuteistojo smurto pareigūno atžvilgiu, nuteistasis nedelsiant turėtų būti perkeliamas į kitą bausmių vykdymo sistemos vietą. Tokia priemonė, anot profesinės sąjungos pirmininko, yra taikoma, tačiau ne visais atvejais.

„Nenormalu, kad pareigūnų užpuolimų ir smurto jų atžvilgiu atvejų vis daugėja. Ir tai vyksta kone visose bausmių vykdymo vietose. Todėl manome, kad reikėtų ieškoti ir priežasčių, kodėl jie pasikartoja, ir veiksmingų atgrasančių priemonių“, – teigė LRITĮPS pirmininkas.

Nenormalu, kad pareigūnų užpuolimų ir smurto jų atžvilgiu atvejų vis daugėja. Ir tai vyksta kone visose bausmių vykdymo vietose.

Anot jo, po panašių situacijų vertėtų kalėjime surengti masines kratas ir patikrinimus. Manoma, kad agresiją gali kelti pas nuteistuosius atsiradę draudžiami daiktai ar medžiagos.

„Galbūt toks visuotinis viso būrio, ne vienoje patalpoje, patikrinimas galėtų būti efektyvi kontrolės ir atgrasymo priemonė, kartu ir pasitikrinimas ar tikrai viskas yra tvarkoje“, – teigė K. Pauliukas.

Profesinė sąjunga skelbia, kad tikisi aktyvių Kalėjimų tarnybos veiksmų ir diskusijos šiuo klausimu, nes nuolat pasikartojantis smurtas pareigūnų atžvilgiu neturėtų būti toleruojamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūtenis

Rūtenis portretas
Tegul dar džiaugiasi kad masiškai neprievartauja, o tik dar pavieniais atvejais, o kad užploja delnu tai čia tik kad paįvairintu nuobodų gyvenimą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių