Quantcast

R. Kėvalas apie sukrėtusią tragediją: vaikas buvo užmuštas prieš išmetant per balkoną

  • Teksto dydis:

„Vaikas buvo užmuštas prieš išmetant per balkoną“, – LRT televizijos laidai „Forumas“ sakė Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas. Profesorius taip komentavo šalį sukrėtusią tragediją, kai Klaipėdoje pro langą buvo išmestas penkių mėnesių kūdikis.

„Galbūt vis dėlto patikslinsiu tą, ką aš ir anksčiau sakiau, tai, ką ir teismo medikai patvirtino. Išmetimas iš pirmo aukšto balkono negalėjo sukelti tokių traumų. Vaikas buvo užmuštas prieš išmetant per balkoną. Tai buvo klasikinis supurtyto kūdikio sindromas, ką pasakojo ir mama“, – teigė R. Kėvalas, kuris buvo vienas iš medikų, gelbėjęs mažylio gyvybę.

Pasak gydytojo, tėvo agresiją greičiausiai lėmė narkotinių medžiagų vartojimas: „Na, ir jo turbūt tokia socialinė istorija. (...) jo buvo paprašyta šiek tiek pabūti su penkių mėnesių kūdikiu, kol mama padarys valgyti. Ir įvyko sukratymas, supurtymas, trenkimas į žemę, ir po to dar pusę valandos neleido įeiti medicinos darbuotojams. Ir paskui jau tiktai finiše kūdikis buvo išmestas pro langą.“

Kaip jau buvo skelbta, penkių mėnesių kūdikis praeivių aptiktas lapkričio 18 dieną, šeštadienį, 11 val. Klaipėdoje, prie vieno Laukininkų gatvės daugiabučio. Kritinės būklės mažametis buvo paguldytas į Klaipėdos vaikų ligoninės reanimacijos skyrių. 

„Jam buvo nustatyti daugybiniai sužalojimai. Buvo galvos sužalojimų, galvos kaulo lūžimų, kraujosruvų. Taip pat sužaloti vidaus organai. Matyt, vieno smūgio metu tokių sužalojimų negalėjo patirti“, – tuomet nelaimę komentavo Klaipėdos ligoninės Reanimacijos-intensyvios terapijos skyriaus vedėjas Linas Mikelis.

Vėliau kūdikis buvo pervežtas į Kauno klinikas – čia jis lapkričio 22 dieną mirė išsekus gyvybinėms funkcijoms.

Kūdikio išmetimu pro langą įtariamas tėvas pirmą kartą teismo verdikto sulaukė būdamas vos keturiolikos. 2014 m. vyras nuteistas aštuoneriems metams už nužudymą iš savanaudiškų paskatų.

2022 m. vyras vėl sučiuptas po nusikaltimo – dėl svetimo turto sugadinimo. Pirmas šio vyro teistumas jam atsirūgo aštuonerių metų laisvės atėmimo bausme, bet į laisvę jis išėjo anksčiau laiko. Ir netrukus vėl nusikalto.

Lapkričio 30 dieną Klaipėdos apylinkės teismas tenkino prokuratūros prašymą leisti trims mėnesiams kūdikį pro langą išmetusį vyrą. 

Advokato Vilmanto Ančiukaičio teigimu, vyras prisipažįsta nusikaltęs, „suvokia, ką padarė, gailisi ir verkė“.

„Prisipažino, kad išmetė savo vaiką per langą. Pasakė, kad vienas smūgis buvo į grindis“, – žurnalistams teisme sakė advokatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Tai ka gaivino reanimacijoje, jei kudykelis buvo negyvas?

Bausti ir motina ,ji arba apsiniuchinus buvo arba bendrinink

Bausti ir motina ,ji arba apsiniuchinus buvo arba bendrinink portretas
Kaip galejo vaiko motina stebeti šitokia egzekucija ? Buvo daužomas vaikas ,žudomas prie jos akiu ,o ji nesugebejo apginti nuo išgamos ranku savo kūdikio.Ji tokia pat bendrininke kaip tas svolačius .

Saudyti

Saudyti portretas
Nacistus tokius kaip Vanagas.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių