Quantcast

Saugaus eismo dieną pareigūnai vairuotojams dovanos nervus raminančios arbatos

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį, Saugaus eismo dieną, Lietuvos transporto saugos administracijos ir Kelių policijos pareigūnai vykdys reidą, kurio tikslas – skatinti vairuotojų saugų, kultūringą ir pagarbų elgesį.

Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje pareigūnai stabdys vairuotojus ne tikrinti, kaip laikomasi kelių eismo taisyklių ar fiksuoti pažeidimų, o palinkėti savitarpio supratingumo, pagarbos kelyje bei padovanoti specialiai akcijai sukurtos nervus raminančios „antivirduliavimo“ arbatos, pranešė Lietuvos transporto saugos administracija.

Anot jos, akcija „Nevirduliuok“ siekiama vairuotojus skatinti kelyje vengti pavojingo, chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo neleistinose vietose, būti žmogiškesniais, pakantesniais ir rūpestingesniais, galvojant ne tik apie savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumą.

„Viena iš opių problemų Lietuvos keliuose – eismo kultūros stoka. Neatsakingai, chuliganiškai besielgiantys vairuotojai, kurie atlieka pavojingus manevrus, skuba, nesilaiko saugaus atstumo ir kitaip pažeidžia kelių eismo taisykles, kelia pavojų sau ir kitiems, išprovokuoja eismo įvykius“, – sakė Lietuvos transporto saugos administracijos vadovas Genius Lukošius.

Saugaus eismo diena Lietuvoje minima 17 metus. Šia atmintina diena norima dar kartą atkreipti eismo dalyvių dėmesį į saugumą bei priminti, kad Kelių eismo taisyklių privalu laikytis kasdien.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, pernai šalyje per eismo įvykius žuvo 120 žmonių, tai yra 84 proc. mažiau nei 2006 metais, tuomet keliuose žuvo 759 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriau

geriau portretas
po pokeli kanapiu, tai tada tikrai nuramins nervus, nes arbata jau per silpnas gerimas tiems keliu gaideliams

cia geras

cia geras portretas
didelis respect paregunams...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių