Quantcast

Siekiama didinti pamokų lankomumą: tėvai galėtų pateisinti tik 5 praleistas dienas

Siekiant didesnio pamokų lankomumo, tėvai galėtų pateisinti penkias moksleivio praleistas dienas per mėnesį, sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė.

„Esame šiuo metu su Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) sutarę pirminį variantą, kad tai galėtų būti penkios dienos, kurios būtų pateisinamos su tėvų rašteliu“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė Jurgita Šiugždinienė.

Pasak jos, kitas praleistas pamokas turėtų pateisinti medikai. Vis dėlto ministrė pabrėžė, kad šeimos gydytojams dėl to administracinė našta nedidės.

„Dėl to vyksta darbas, kaip būtų galima automatizuotai suteikti informaciją mokykloms. Čia tikrai nereikia nei diagnozių, nei konkrečių dalykų“, – teigė J. Šiugždinienė.

Anksčiau ministrė tvirtino, kad tokia tvarka galėtų būti įvedama nuo naujų mokslo metų.

Svarstomas toks principas: jei vaikas per mėnesį praleidžia daugiau dienų, nei bus leidžiama pateisinti tėvams, tada mokykla turės gauti duomenis iš e.sveikatos.

Švietimo ministerija taip pat siekia, kad apskritai neliktų nepateisinamų pamokų.

„Svarstomas toks principas: jei vaikas per mėnesį praleidžia daugiau dienų, nei bus leidžiama pateisinti tėvams, tada mokykla turės gauti duomenis iš e.sveikatos. Jie šis reikalavimas bus pažeidžiamas, klasės auklėtojas turės perspėti tėvus. Jei antrą kartą bus pažeidžiamas reikalavimas – vaiko atvejį svarstytų vaiko gerovės komisija. Jei būtų užfiksuojamas trečias pažeidimas per metus – atvejis būtų perduodamas Vaiko teisių apsaugos tarnybai“, – BNS sakė ministrės atstovas Dainoras Lukas.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad kol kas galutinių sprendimų nėra.

Šiuo metu atsakomybė tėvams ir moksleiviams gali būti taikoma, kai be pateisinamos priežasties praleidžiama apie pusę pamokų.

J. Šiugždinienės teigimu, pokyčių imamasi, nes „lankomumas tiesiogiai koreliuoja su ugdymosi rezultatais“.

Nuo 2019 metų visų pamokų nelankymas pateisinamas tėvų rašteliu. Iki tol tokiu rašteliu buvo galima pateisinti tik kelias dienas per mėnesį, likusios buvo teisinamos gydytojų pažyma.

Vis dėlto dėl duomenų apsaugos reikalavimų tokios pažymos nebėra išrašomos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką ten mokyti?

Ką ten mokyti? portretas
Idioto neišmoksta, ar praleis pamokas, ar sėdės per pamokas ir po pamokų septynias dienas per savaitę. Tik pinigų švaistymas iš biudžeto. Mokyklų pastatai brangūs, atremontuoti. Vadovėliai iš viso kosmines sumas kainuoja biudžetui. Mokytojų algos didėja. Vaikų iki mokyklos nepajėgiančiš eiti išvežiojimas brangus. Motinos niekur jų nedirba su pretekstu, kas reikia oadėti vaikui pamokas ruošti. O esmė ta, kad tie vaikai defektyvūs, proteluai ištižę, kūneliai bjaurūs, nesveiki. Nereikia į juis investuoti. Nieko iš to nebus. Patologiškai defektyvūs ir tėvai, ir vaikai.

Ramus

Ramus portretas
Siaip as matau problema kitaip - vaikas nuolat pareina is mokyklos anksciau, nei reikia, nes tai mokytojai serga, tai isvykusi i kursus, tai kazkokie mokytoju posedziai ir dar idomiau, kai nera aplamai tam tikro dalyko mokytojo. Sumoje - mokyklos kalte del pamoku nebuvimo yra zymiai didesne, nei mano seimos .

Oho

Oho portretas
5 dienos per mėnesį. Ir ką tai reiškia? Kad net tuo atveju, jei to idioto vaiko mama dirba nors kažkur, penkias dienas per mėnesį jos darbe nebus, bet algą jai turės mokėti. Be to. 5 dienos yra pakankama trukmė vaiką atiduoti pedofilui, kad tas vaikas pasifotografavęs lytinius aktuose su senukais ar gyvūnais parnešti tai mamai į namus tiek pinigų, kiek ji neuždirbtų net gaudama valstybės įmonės vadovo algą per 40 metų darbo stažo. Ar aiškiau?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių