Quantcast

Šiuolaikinė vergovė Lietuvoje nesibaigia: išnaudojami ukrainiečiai

  • Teksto dydis:

Šiuolaikinė vergovė Lietuvoje nesibaigia. Darbdavių išnaudojamų ukrainiečių ir baltarusių padaugėjo pusantro karto, teigia Darbo ginčų komisija. Deja, apginti savo teises apgautiems svetimšaliams ne taip paprasta, praneša LNK žinių tarnyba.

Pavyzdžiui, tolimųjų reisų vairuotojams išvykstant dirbti saviizoliacija neprivaloma. Tačiau norint dalyvauti darbo ginčų komisijos posėdyje izoliuotis būtina dvi savaites.

Ukrainietis Sergejus į Lietuvą atvyko dirbti tolimųjų reisų vairuotoju. Šiems darbuotojams privaloma dviejų savaičių izoliacija netaikoma. Tad Sergejus keliauti po Lietuvą darbo reikalais gali nevaržomas.

Anksčiau jis dirbo vairuotoju kitoje Lietuvos įmonėje ir tikina buvęs apgautas. Jam nesumokėta 2,5 tūkst. eurų.

Sergejus iš Ukrainos tiesos ieškoti atvyko į Darbo ginčų komisiją Vilniuje, bet į posėdį jo neįleido.

Nors Sergejus su buvusiu darbdaviu susitaikė ir pinigus atgavo, į panašią situaciją patenka vis daugiau čia dirbančių užsieniečių.

Profsąjungos piktinasi, kad Lietuva nesudaro galimybių užsieniečiams posėdžiuose dalyvauti nuotoliniu būdu ir kaltina valstybę, kad ši gina darbdavius.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasfa

Pasfa portretas
Tai geriau kokolus ir belarusus isnaudoja nei savus sup istus litowcus

putra

putra portretas
juos tam ir atsigabena, lekstei putros.

Bjauru

Bjauru portretas
Transporto kontora neatsakingais veiksmais išplatino užkratą Kaune su uzbekų samdiniais, kauniečiai nesužinojo ar buvo nubausti neatsakingi kontoros vadovai, viskas buvo užglaistyta, amoralaus verslo veikla su baudžiauninkais vykdoma toliau. Tokios ir panašios kontoros daro gėdą mūsų šaliai, panašu, kad valdininkams tai nerūpi.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių