Quantcast

Stiprus vėjas Lietuvoje toliau laužo medžius

„Per visą Lietuvą gauta 12 iškvietimų dėl nuvirtusių medžių, tačiau iškvietimų daugėja, daugiausia Klaipėdoje, medžiai krito ant kelių ir automobilių“, – BNS ketvirtadienio vakarą sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus specialistas Giedrius Vaičiulis.

Pastaruoju metu ugniagesiai kasdien sulaukia pranešimų apie nuvirtusius medžius, ankstesnėmis paromis jų buvo apie 90.

Trečiadienio paryčiais, 5.45 val., gautas pranešimas, kad Šiauliuose, Gegužių gatvėje, medis buvo užkritęs ant automobilio „Ford Galaxy“.

Panaudojus grandininį pjūklą, medis pašalintas nuo automobilio ir važiuojamosios kelio dalies. Po 5 val. buvo pranešta ir apie Švenčionių rajone, Švenčionių seniūnijoje, Naujojo Pasaulio akligatvio ir Šlaito gatvėje ant automobilio „Opel“ nuvirtusį medį, nutrauktus elektros laidus.

Kelias buvo aptvertas „STOP“ juosta. Pašalintas medis.

4.48 val. gautas pranešimas, kad Vilniuje, Džiaugsmo ir Garsiojoje gatvėse ant automobilių „VW“ ir „Renault“ užvirto medis ir nutrūkę elektros laidai.

Medis supjaustytas ir pašalintas nuo važiuojamosios kelio dalies, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Pavakarę, po 16 val., Vilniaus mieste, Savanorių prospekte, ant automobilių „Toyota Prius“, „Opel Corsa“ ir „Ford Focus“ rastas užvirtęs medis. Medis supjaustytas ir pašalintas.

Taip pat trečiadienį, Vilniuje, Naujamiesčio rajone, Mindaugo gatvėje, mokyklos kieme, nuvirto medis. Per įvykį niekas nenukentėjo.

Ketvirtadienį dėl sustiprėjusio vėjo Klaipėdos uoste apribota laivyba.

Anot uosto atstovės Ignės Rotautaitės-Pukenės, laivų eismas ribojamas nuo 11 valandos, o apie 12.20 val. vėjo gūsiai buvo pasiekę 26,7 metro per sekundę.

„Bangų aukštis yra apie penkis metrus, vėjo gūsiai šiuo metu yra apie 24 metrus per sekundę“, – ketvirtadienį BNS sakė I. Rotautaitė-Pukenė.

Ji nurodė, kad leidimo įplaukti į Klaipėdos uostą 17 valandą laukė trys laivai, išplaukti – šeši.

Penktadienio naktį daugelyje rajonų trumpai palis. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, 8–13 m/s, daug kur gūsiai 15–20 m/s. Temperatūra 3–8, pajūryje 9–11 laipsnių šilumos. Dieną beveik visur palis. Vėjas vakarų, pietvakarių, 7–12 m/s, po pietų vakariniuose rajonuose kai kur gūsiai 15–20 m/s. Temperatūra 11–16 laipsnių šilumos.

Šeštadienį lietus, dieną lis protarpiais. Vėjas naktį pietvakarių, vakarų, dieną pereinantis į šiaurės vakarų, 15–20 m/s, vietomis 21–26 m/s. Temperatūra naktį 9–14, dieną 11–16 laipsnių šilumos. 

Sekmadienio naktį vietomis, dieną daug kur trumpi krituliai, vyraus lietus. Vėjas šiaurės vakarų, 9–14 m/s, naktį vietomis, dieną daug kur gūsiai 15–20 m/s. Temperatūra naktį 2–7 laipsniai šilumos, dirvos paviršiuje kai kur šalnos iki 3 laipsnių šalčio, dieną 7–12 laipsnių šilumos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o ką jam laužyti

o ką jam laužyti portretas
negi žoles?

supuve

supuve portretas
medžiai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių