Quantcast

Tauragėje dėl nuošliaužos siūloma skelbti ekstremalią situaciją

  • Teksto dydis:

Tauragėje nugriuvus daliai šlaito, merui bus teikiamas pasiūlymas skelbti ekstremalią situaciją, sako Tauragės rajono savivaldybės vicemeras Donatas Dirginčius.

„Situaciją nuolat stebime. Matėme poreikį susirinkti antrą kartą ekstremaliųjų situacijų centrui, pasidaryti posėdį ir nusprendėme teikti merui pasiūlymą skelbti ekstremalią situaciją. Pagal punktą (...) kai yra grėsmė turtui ir gyvybei. Gyvybei nėra grėsmės, bet turtui tikrai yra“, – LRT radijui penktadienį sakė D. Dirginčius.

Anot jo, šiuo metu situacija gerėja.

„Sunku nuspėti padarinius, bet dabar situacija geresnė, kritulių nematome iš tikrųjų. Nuo vakar naujų jokių nuošliaužų nesusidarė“, – teigė mero pavaduotojas.

Apie Meilės alėjoje prie Jūros upės kranto nuslinkusią didelę dalį šlaito rajono meras Dovydas Kaminskas pranešė trečiadienį, ketvirtadienį savivaldybės atstovai BNS informavo, jog įlūžo ir šlaito viršuje buvęs pėsčiųjų takas. Dėl nuošliaužos sušauktas ekstremalių situacijų komisijos posėdis.

Kaip BNS ketvirtadienį teigė D. Dirginčius, komisija priėmė sprendimą atkasti viršutinį sluoksnį takelio, kur anksčiau buvo atsivėrusi nuošliauža. Pasak jo, norima išsiaiškinti, ar ten yra lietaus nuotekų vamzdis, kuris nepažymėtas savivaldybės turimuose brėžiniuose. Šie darbai turėjo prasidėti ketvirtadienį. Anot jo, apatinė šlaito dalis dabar yra apsemta upės vandens, o viršutinė dalis aptverta.

D. Kaminsko teigimu, nuošliauža galėjo susidaryti dėl prieš maždaug aštuonerius metus atliktos šlaito rekonstrukcijos, per kurią galėjo būti pažeistas prieš tai darytas drenažas.

Pasak mero, prieš penkerius metus šlaitas jau griuvo, tik kitoje vietoje. Tuomet, anot D. Kaminsko, savivaldybė išleido apie 400 tūkst. eurų tyrimams ir sutvirtinimo darbams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rusų laikais1970 metai

Rusų laikais1970 metai portretas
Prie mokyklos taip pat judėjo šlaitas,bet žmones sprendė.Dabartiniai specialistai neturi patirties,labai gaila.

ASDFGHJK

ASDFGHJK portretas
Akivaizdžios statybų klaidos - visų pirma nereikia statyti ant upės kranto, turėtų būti apsaugos zonos. Gal ir prašmatnu gyventi prie upės, bet už tai gali tekti susimokėti turto ir net gyvybių praradimu. Antra, turėtų būti suprojektuotas ir įgyvendintas paviršinių vandenų nuvedimas, jei jie susigeria į gruntą, šis netenka atsparumo. Manau kad tai taikytina ir visiems iškiliems objektams, pav. Gedimino piliakalniui - lopyk nelopęs šlaitus, bet jei jie įmirks, tai ir šliauš. Ko gero reikėtų įrengti ne tik paviršinių vandenų nuvedimą, bet ir paviršių dangą, neleidžiančią gertis vandeniui į gruntą, gali būti ir augalinė. Jei kalnai atlaikė šimtmečius, vadinasi anksčiau buvo geriau, šiandieniniai šeimininkai tikriausiai pažeidė gamtos susikurtas sistemas

taip yra

taip yra portretas
dabartine musu valdzia nikada negalvoja apie zmoniu gyvenimus jie svarbu pildo savo kisenes o jur zukite numire skeskit potviniuose jiems vienodai saulute sviecia zmones
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių