Quantcast

Teismas: „Asseco Lietuva“ pagrįstai įtraukta į melavusių tiekėjų sąrašą

  • Teksto dydis:

Informacinių technologijų (IT) bendrovė „Asseco Lietuva“ pagrįstai įtraukta į Melagingą informaciją pateikusių tiekėjų sąrašą, nusprendė teismas.

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį pripažino, kad Nacionalinė mokėjimo agentūra pagrįstai įtraukė „Asseco Lietuva“ į Melagingą informaciją pateikusių tiekėjų sąrašą, pranešė teismas. Jis paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo kovo 10 dienos sprendimą.

„Asseco Lietuva“ buvo pripažinta agentūros konkurso dėl žemės ūkio paramos informacinės sistemos modernizavimo laimėtoja, tačiau kita jo dalyvė teigė, kad „Asseco Lietuva“ pateikė melagingus duomenis ir ją apskundė Vilniaus apygardos teismui, o šiam tai patvirtinus „Asseco Lietuva“ iš konkurso pasitraukė.

„Aplinkybė, kad sužinojusi apie jai nepalankų teismo sprendimą, ieškovė savo pasiūlymą atsiėmė, negali būti pagrindas išvengti neigiamų teisinių padarinių (būti išviešintam Melagingą informaciją pateikusių tiekėjų sąraše) už nesąžiningą veiksmą“, – pranešime teigė Apeliacinis teismas.

Apeliacinio teismo sprendimas dar gali būti skundžiamas.

Žemės ūkio paramos informacinę sistemą už 8 mln. eurų (su PVM) modernizuos ir įdiegs bendrovė „iTree Lietuva“. Sutartis su įmone penkeriems metams pasirašyta šių metų kovo 10 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių