Quantcast

Ugniagesiai sulaukė apie 200 pranešimų apie vėjo nulaužtus medžius, nuplėštus stogus

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Lietuvos ugniagesiai gelbėtojai gavo maždaug 200 pranešimų apie stipraus vėjo neatlaikiusius ir ant kelių ar kitų vietų nuvirtusius arba pavojingai pasvirusius medžius ar dideles šakas, nuplėštus stogus.

Tiek pranešimų gauta nuo 6 val. ryto iki iki 14 val., BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus atstovas Dainius Vedrickas.

„Ugniagesiai vyko daugiausia šalinti virtusių medžių. Iš viso vykta 129 kartus visoje Lietuvoje. Tai tie įvykiai į kuriuos jau buvo reaguota ir kurie likviduoti, papildomai dar turime aktyvių apie 70 iškvietimų, kur dar šalinami vėjo padariniai, ne tik medžiai, bet pavieniais atvejais, nuo stogų nuplėštos jų dangos, pavyzdžiui, skardos, išdraskyti reklaminiai skydai“, – teigė jis.

Vilniuje, Laisvės prospekte gelbėtojai šalino nuo gyvenamojo namo stogo skardos lakštą: „Jis buvo atplėštas ir pavojingai kabėjo. Ugniagesiai nukabino, kad nenukristų ir nesužalotų“.

Po 25 kartus gelbėtojai buvo iškviesti Kauno ir Klaipėdos apskrityse, Tauragėje – 18, Šiaulių – 14, Telšių – 11, Utenos – 9 kartus. Kituose regionuose gelbėtojai į iškvietimus vyko po kelis kartus. 

D. Vedricko teigimu, žmonės nenukentėjo. Buvo keli atvejai, kai virtę medžiai kliudė automobilius. Keturiais atvejai medžiai virto ant pastatų ir ant elektros linijų. 

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šeštadienį vakarų, šiaurės vakarų vėjas Lietuvoje sustiprės iki 15-20 m/s, vietomis 21-26 m/s, pajūryje pasieks stichinio meteorologinio reiškinio rodiklį – pirmoje dienos pusėje gūsiai sieks 28-30 m/s.

Šeštadienio dieną daug kur numatomi trumpi lietūs. Aukščiausia temperatūra 11-16 laipsnių šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių