Quantcast

V. Putiną šlovinančios I. Liepos interviu rusų televizijai: man labai dėl jų gėda

  • Teksto dydis:

Migracijos departamentas pradėjo Lietuvos pilietybės atėmimo procedūrą iš garsios rusų balerinos Ilzės Liepos. Išimties tvarka suteiktą mūsų šalies pilietybę turinti balerina neslepia, kad yra Vladimiro Putino gerbėja, šlovina rusų karius, žudančius taikius žmones Ukrainoje, ir atvirai niekina Vakarų pasaulį, praneša LNK.

Viename savo duotame interviu I. Liepa teigė, kad jai gėda dėl to, kaip Baltijos šalys atsisako rusiškos praeities. Lietuvos valdžia sako, kad tokie balerinos pasisakymai diskredituoja valstybę, todėl ir nutarta svarstyti atimti jos pilietybę. Dėl tokių pačių priežasčių Prezidentas Gitanas Nausėda atėmė pilietybę ir iš ledo čiuožėjos Margaritos Drobesko.

Interviu ištraukos:

– Turite ir Lietuvos, ir Rusijos pilietybes. Turite gyvenimo Lietuvoje patirties, žinote, kad Baltijos šalys žengia kiek toliau – atšaukia rusišką kultūrą, nukelia Antrojo pasaulinio karo herojų paminklus. Kaip tai vertinate?

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Labai dėl jų gėda ir liūdna. Esu tikra, kad jei mano tėvas būtų gyvas, viską įvertintų teisingai. Man įstrigo, kaip viename paskutinių interviu mano tėvo paklausė, kadangi jis nebuvo Rusijoje, gal nebūtina į jį kreiptis tėvavardžiu. Jis atsakė, kad daug metų gyveno Rusijoje, myli Maskvą ir į jį galima kreiptis tėvavardžiu.

– Kodėl jums gėda, kad nukelia paminklus?

– Mes suprantame, deja, liaudis tampa vienos grupės žmonių įkaite. Mums be galo pasisekė, nes turime tokį lyderį kaip Vladimiras Putinas, kuris tarnauja savo tėvynei, yra ištikimas savo pareigai.

Ir nors viena pusė sako, kad Kremlius išplovė mums smegenis, tai kiekvieno pasirinkimas.

– Ar atsimenate savo nuotaikas vasario 24-ąją?

– Klausiausi mūsų prezidento kalbos ir supratau, kad nuo šiol visų mūsų gyvenimas bus visiškai kitoks. Apskritai, tai yra tiesiog stebuklas ir labai dėkoju mūsų prezidentui, armijai, kad iki šiol galime gyventi, dėlioti kūrybinius planus, vaidinti, susitikti su draugais. Mano aplinkoje visi reaguoja ramiai, jie visa širdimi dalyvauja specialiojoje karinėje operacijoje. Visi daro kas ką gali.

– Kaip jūs sau asmeniškai atsakote į klausimą, kodėl palaikote specialiąją karinę operaciją?

– Neturiu jokių abejonių dėl to, ką kalba mūsų prezidentas. Ir nors viena pusė sako, kad Kremlius išplovė mums smegenis, tai kiekvieno pasirinkimas. Tai mūsų pamatinių vertybių priešprieša. Deja, Ukraina tapo tarsi keičiamu pinigu. Labai gaila.



NAUJAUSI KOMENTARAI

natalija

natalija portretas
KIEK DAUG PAS MUS GAIDŽIU BENAS FAKTAS TAIGI TAIGI RUDNOSIAI SMITDAR NET PER EKRANA VARGETOS NEI DARBO NEI MOKSLO NEI PROTO ŠUDMAIŠIAI UBAGAI KIAIP RETA

tik nereikia lia lia

tik nereikia lia lia portretas
nei butnoriaus nei čmilytės tarp pasaulio šachmatų čempionų nėra. Visokie veteranai nesiskaito. Tai tas pat kas krepsinį lygint su invalidų krepšiniu.

nepyzdavokite šachmatininkų

nepyzdavokite šachmatininkų portretas
Butnorius - pasaulio veteranų šachmatų čempionas. O Čmilytė? O vaikai skirtingose amžiaus grupėse irgi buvo pasaulio čempionatų prizininkai.
VISI KOMENTARAI 74

Galerijos

Daugiau straipsnių