Quantcast

Vienuoliktokai dalyvaus inžinerinių technologijų tarpiniame patikrinime

Apie 200 vienuoliktokų penktadienį dalyvaus inžinerinių technologijų tarpiniame patikrinime.

Kaip pranešė penktadienį Nacionalinė švietimo agentūra, minėtas patikrinimas, kaip ir šio dalyko egzaminas kitąmet, organizuojamas pirmą kartą.

Rengiantis jo vykdymui ir derinant užduoties vertinimo instrukciją buvo nuolat bendradarbiaujama su šio dalyko mokytojų bendruomene, kurios prašymu tarpinis patikrinimas perkeltas į vėlesnę datą.

Inžinerinių technologijų tarpinio patikrinimo užduotį sudaro 15 pasirenkamojo atsakymo klausimų ir trys struktūrinės užduotys. Per šį patikrinimą iš viso mokiniai galės surinkti 40 taškų, kurie bus įskaičiuojami į kitų metų inžinerinių technologijų brandos egzamino rezultatą. Patikrinimo trukmė – 90 minučių.

Tarpiniai patikrinimai vykdomi ir vertinami elektroniniu būdu. Mokiniai preliminarius rezultatus ekrane pamatys iškart, kai tik baigs atlikti tarpinio patikrinimo užduotį. Patvirtintą įvertinimą pateiks mokyklos, gavusios rezultatų protokolus.

Dėl tarpinių patikrinimų anksčiau pavasarį kilo moksleivių, jų tėvų ir dalies mokytojų nepasitenkinimas. Anot jų, dalis užduočių buvo nekorektiškos.

Nesutardamas su premjerės komanda, kaip turėtų būti sprendžiamos šios problemos, balandį iš švietimo ministro pareigų pasitraukė Gintautas Jakštas.

Reaguodama į kilusį nepasitenkinimą, Švietimo ministerija peržiūrėjo tarpinių vertinimus ir numatė galimybę neįskaityti jų rezultatų, jei to norės moksleiviai. Tokiu atveju kitąmet jiems tektų laikyti ilgesnius brandos egzaminus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių