Quantcast

Vyriausybė spręs, ar pritarti siūlymui funikulierius pripažinti viešuoju transportu

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį posėdyje spręs, ar pritarti įstatymo projektui, kuriuo siūloma funikulierius ir kabamųjų lynų keltuvus pripažinti keleivinėmis viešojo transporto priemonėmis, kuriomis žmonės galėtų būti gabenami reguliariais reisais.

Taip norima populiarinti ekologišką transportą, mažinti avaringumą keliuose, oro taršą ir triukšmą. 

Tai numatančias Kelių transporto kodekso pataisas balandį po pateikimo priėmė svarstyti Seimas, o toliau jas svarstys gavęs Vyriausybės išvadą.

Lietuvos keleivių vežimo asociacijos, kuri yra idėjos autorė, prezidentas Gintaras Nakutis anksčiau BNS sakė, kad pataisų idėja gimė atsižvelgiant į kitų šalių patirtį. Pasak jo, funikulierius įtrauktas į Prahos viešojo transporto sistemą.

Jis prognozavo, kad atsiradus daugiau netradicinių transporto priemonių Lietuvoje, atsilaisvintų viešasis transportas.

Šiuo metu Lietuvoje yra trys veikiantys funikulieriai – du Kaune ir vienas Vilniuje, ir vienas kabamųjų lynų keltuvas „Lynų kelias“ Druskininkuose. Kaune veikia „Kauno liftams“ priklausantis Žaliakalnio ir savivaldybės įmonės „Kauno autobusai“ prižiūrimi Aleksoto funikulieriai, Vilniuje – Gedimino kalno funikulierius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Viską teks pamiršti,kas buvo pigu,dabar kapitalizmas,mokesite brangiai, pagal rinką,o pensijas ir atlyginimus gausite pagal rusišką tarifą.

Jonas

Jonas portretas
Galiu pasakyti kad Kauno komentaras teisingas.Ir noriu paminėti pensijas,jos buvo tokio dydžio kaip dabar , mokesčiai sureguliuoti taip ,kad kiekvienas galėtų sumokėti visus juos,jie buvo reguliuojami pagal mažiausias pajamas gaunančius.Už 10 rublių maisto nupirkdavai tiek ,kad nepanešdavai,su mašina parsiveždavau , nes uz 10 rublių pirkdavai ne vienai dienai ,savaitėm ir keliom kaip ką.Visko buvo ,kaip jam trūko žirnelių,bet ir jų buvo,nes mišrainės kasdieną nevalgėme , šventėm.Visko buvo ,tik sveikiau valgėme.

Kaunas

Kaunas portretas
Visada buvo viešasis transportas o Tarybiniais laikais pakilimas ir nusileidimas juo kainavo po 0.01 kapeiką.Tai štai kaip" blogai "gyvenome.O taleibusu ir autobusu važiavimas kainavo po 0.04 kapeikas.Pensiju dydis buvo tiks pats kaip dabar,tačiau viskas kainavo pomidorų kilogramas , agurkų kainavo po 0.20 kapeikų.Negaliu pamiršti tu kainų ,nes labai mėgau ir mėgstu tas daržoves.Palyginkite kainas ir žinosite kodėl žmonės prisimena dar tuos laikus.Buto mokesčiai komunaliniai su vandenių ,su dujomis ir valstybės buto nuoma viso už mėnesį kainavo 5,- rublius.Žiemą šilumą prisidėdavo ,bet buvo labai nedaug iki 10,- rublių.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių