Quantcast

B. Netanyahu žada su susitarimu ar be jo veržtis į Rafachą

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) antradienį pažadėjo surengti įsiveržimą į Gazos Ruožo pietuose esantį Rafachą, kur prisiglaudė šimtai tūkstančių palestiniečių, turėjusių palikti kitas anklavo vietas.

Pasak B. Netanyahu, Izraelis įžengs į Rafachą sunaikinti ten esančių „Hamas“ batalionų, nesvarbu, su susitarimu ar be jo.

„Mintis, kad sustabdysime karą nepasiekę visų jo tikslų, yra nediskutuotina. Mes įžengsime į Rafachą ir likviduosime ten esančius „Hamas“ batalionus su susitarimu ar be jo, kad pasiektume visišką pergalę“, – sakė B. Netanyahu įkaitų šeimų atstovams, teigiama jo biuro išplatintame pranešime.

Įspėjimą premjeras, kuris yra prisiekęs sunaikinti „Hamas“ dėl jų spalio 7-osios išpuolio, sukėlusio daugiausiai aukų pareikalavusį karą Gazos Ruože, paskelbė nepaisydamas didelio pagrindinio sąjungininko Vašingtono susirūpinimo. JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) turi atvykti į Izraelį, dar vienoje savo naujausios kelionės po Artimuosius Rytus stotelėje.

Izraelis ir palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ derasi dėl ugnies nutraukimo ir įkaitų paleidimo. Susitarimas dėl kovų pertraukos taip pat reikštų tam tikrą atokvėpį jau septynis mėnesius trunkančiame kare.

„Hamas“ šiuo metu svarsto naujausią paliaubų planą, pasiūlytą per Kairo derybas su JAV, Egipto ir Kataro tarpininkais. Šios derybos suteikė atsargių vilčių nutraukti kovas.

Palestiniečių kovotojų grupuotė teigė svarstanti planą dėl 40 dienų paliaubų ir dešimčių įkaitų iškeitimo į didesnį skaičių palestiniečių kalinių.

Islamistų grupuotė, kurios pasiuntiniai iš Kairo derybų grįžo į savo bazę Katare, „aptars idėjas ir pasiūlymą“, sakė šaltinis iš „Hamas“ ir pridūrė, kad „norime kuo greičiau sureaguoti“.

Anksčiau šaltiniai su Egipto žvalgybos tarnybomis susijusiai svetainei „Al-Qahera News“ sakė, kad „Hamas“ pasiuntiniai turi „grįžti su rašytiniu atsakymu“.

Vienas Izraelio pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad vyriausybė „lauks atsakymų iki trečiadienio vakaro“ ir tada „priims sprendimą“, ar siųsti derybininkus į Kairą.

B. Netanyahu yra pažadėjęs pasiekti visišką pergalę šiame kare. Jo valdančiosios koalicijos partneriai nacionalistai spaudžia jį pradėti puolimą Rafache, kurį Izraelis vadina paskutiniu dideliu „Hamas“ bastionu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiai

Tiesiai portretas
Kiek galima terliotis su tais alachiniais velniais. Duot velniams į kuprą, kad daugiau jų nesigirdėtų ir nesimatytų.

Nepirkit jokios Izraelio prekės,

Nepirkit jokios Izraelio prekės, portretas
Nebendrauti su žydų tautybės asmenimis ar pusžydžiais, nes jie iš viso gyvuliai. Nesudaryti jokių sutarčių, sandorių su jais. Nenuomokite jiems patalpų ar būstų, nepriimkite į jokį darbą ar tarnybą. Koncertų ir teatrų bilietų nepirkite, jei yra sudėtyje kolektyvo nors vienas žydas. Nekeiskite bendrauti savo vaikams su žydų vaikais. Ignoruokite juos. Išjunkite TV, kai rodo pranešimus iš Ukrainis ar Zelenskį. Tai žydų cirkas, daugiau nieko. Neleiskite žydų į kavines, sporto klubus kur yra lietuviai, lenkai. Nepublikuoti lietuvių spaudoje žydų reklamos, žydžių gyvenimų aprašymų su pagyrimais. Iškraustyti žydų eksponatus iš muziejų, kad nė užuominų apie juos nebūtų. Tai nėra žmonės. Ištrinkite juos iš visur kaip kad kompiuteriu darote TRYNIMĄ. Be atkūrimo.

ai

ai portretas
naciai vykdo genocida
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių