Quantcast

A. Baerbock G20 susitikime paragino rasti sprendimus Ukrainos ir Artimųjų Rytų krizėms

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock paragino Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalis ieškoti sprendimų Ukrainos ir Artimųjų Rytų krizėms spręsti.

„Nepadarysime šio pasaulio teisingesnio, jei nesuvaldysime tokių aštrių krizių“, – sakė A. Baerbock trečiadienį Rio de Žaneire (Brazilija) vykstančio G20 šalių užsienio reikalų ministrų susitikimo metu.

Abu karai, kaip tikimasi, bus svarbiausia pokalbių tema susitikime, kuris rengiamas likus porai dienų iki antrųjų Rusijos invazijos į Ukrainą metinių.

„Šių dviejų karų padariniai skaudžiausiai paliečia skurdžiausius žmones visame pasaulyje“, – pridūrė A. Baerbock. Todėl, pasak jos, labai svarbu, kad G20 susitikime, be teisingumo, klimato apsaugos ir kovos su skurdu klausimų, būtų ieškoma būdų, kaip pasiekti taiką Ukrainoje ir Artimuosiuose Rytuose.

Rusijai, kuri yra G20 narė, atstovaus užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Jungtinėms Valstijoms atstovauja valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

Išsivysčiusių ir besiformuojančios rinkos ekonomikos šalių grupėje G20 bendrai pagaminama apie 80 proc. pasaulio ekonomikos produkcijos, o joje gyvena 60 proc. pasaulio gyventojų. Šiuo metu G20 pirmininkauja Brazilija.


Šiame straipsnyje: Annalena BaerbockG20karas UkrainojeArtimieji Rytai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių