Quantcast

A. Baerbock ketvirtą kartą nuo karo Gazos Ruože pradžios vyksta į Artimuosius Rytus

  • Teksto dydis:

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) sekmadienį ketvirtą kartą nuo karo Gazos Ruože pradžios vyks į Izraelį, pranešė ministerijos atstovas spaudai.

A. Baerbock kalbėsis su naujuoju Izraelio užsienio reikalų ministru Israeliu Katzu (Israeliu Kacu) ir prezidentu Isaacu Herzogu (Isaku Hercogu), per eilinę spaudos konferenciją penktadienį paskelbė užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Sebastianas Fischeris (Sebastianas Fišeris).

Ji taip pat susitiks su palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu (Mahmudu Abasu) ir užsienio reikalų ministru Riyadu al Maliki (Rijadu Malikiu).

Vėliau A. Baerbock vyks į Egiptą susitikti su savo kolega Samehu Shoukry (Samehu Šukriu), taip pat planuoja apsilankyti Libane.

Per derybas daugiausia dėmesio bus skiriama „dramatiškai humanitarinei padėčiai Gazos Ruože, situacijai okupuotame Vakarų Krante ir itin nestabiliai padėčiai Izraelio ir Libano pasienyje“, taip pat pastangoms išlaisvinti daugiau „Hamas“ įkaitų, pridūrė S. Fischeris.

Penktadienį Berlyne surengtoje spaudos konferencijoje A. Baerbock sakė, kad izraeliečiai ir palestiniečiai „galės taikiai gyventi vienas šalia kito tik tuo atveju, jei vieno saugumas reikš kito saugumą“.

„Mūsų pozicija dėl to, kas bus po karo, yra labai aiški“, – sakė ji, kalbėdama kartu su kolega iš Liuksemburgo.

„Negalima okupuoti Gazos Ruožo, išvaryti gyventojus ir mažinti teritorijos ploto. Ir tuo pačiu metu Izraeliui iš Gazos Ruožo nebeturi kilti jokio pavojaus“, – sakė A. Baerbock.

Po to, kai Beiruto priemiestyje buvo nužudytas vienas iš kovotojų grupuotės lyderių, padidėjo baimė, kad karas Gazos Ruože gali peraugti į platesnį regioninį konfliktą.

Įtariama, kad už jo nužudymą atsakingas Izraelis. Žydų valstybės pajėgos reguliariai keičiasi ugnimi su „Hezbollah“ kovotojais kitoje sienos pusėje.

S. Fischeris sakė, kad eskalacijos rizika yra labai reali. Vokietija trečiadienį paragino savo piliečius skubiai palikti Libaną.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) ketvirtadienį taip pat pranešė, kad jau ketvirtą kartą nuo karo Gazos Ruože pradžios vyksta į Artimuosius Rytus. Vizito metu jis aplankys ir Izraelį.

Izraelio karas prieš „Hamas“ Gazos Ruože prasidėjo po kruvino kovotojų spalio 7-osios išpuolio, per kurį, Izraelio duomenimis, žuvo apie 1 140 žmonių, daugiausia civilių.

Tą dieną kovotojai taip pat paėmė įkaitais apie 250 žmonių, iš kurių, Izraelio pareigūnų teigimu, 132 tebėra Gazos Ruože, o mažiausiai 24, kaip manoma, žuvo.

Atsakydamas į tai, Izraelis pažadėjo sunaikinti grupuotę ir pradėjo nesiliaujantį bombardavimą bei sausumos invaziją, dėl kurių didelė Gazos Ruožo dalis virto griuvėsiais, o, teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, žuvo mažiausiai 22 600 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>sou

>sou portretas
Sou patrakes ,nelisk i interneta,baisu ,kai savo protelio,apsisvietymo nesugebi tinkamai ivertinti.

šou

šou portretas
A. Baerbock yra nulis tarptautinėje politikoje.

Himars

Himars portretas
Ko jie ten vaziuoja? Nera kas veikti? Ten Hagos prokurorai ir tyrejai turi vaziuoti, o ne Vakaru saliu vadovai. Kur ginklai Ukrainai?!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių