Quantcast

A. Blinkenas ketvirtą kartą nuo karo Gazos Ruože pradžios vyksta į Artimuosius Rytus

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) ketvirtadienį jau ketvirtą kartą nuo karo Gazos Ruože pradžios išvyksta į Artimuosius Rytus, pranešė Valstybės departamentas.

Vizito metu jis aplankys penkias arabų šalis, taip pat okupuotą Vakarų Krantą, Turkiją, Izraelį ir Graikiją.

Valstybės departamento atstovas spaudai Matthew Milleris (Metjus Mileris) žurnalistams teigė, kad, be kitų svarbių klausimų, A. Blinkenas vizito metu taip pat aptars neatidėliotinas priemones, reikalingas humanitarinei pagalbai palestiniečių anklavui didinti.

Jis pridūrė, kad susitikimuose bus diskutuojama ir apie tai, kaip užkirsti kelią galimam konflikto eskalavimui Artimuosiuose Rytuose. Neramumus regione kelia ne tik Izraelio ir palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ karas, bet ir įvairūs incidentai, pavyzdžiui, Irano remiamų Jemeno husių sukilėlių vykdomas laivų apšaudymas Raudonojoje jūroje.

„Jis aptars konkrečius veiksmus, kurių šalys gali imtis, įskaitant tai, kaip jos gali pasinaudoti savo įtaka kitiems regiono dalyviams, kad būtų išvengta eskalacijos“, – nurodė M. Milleris.

„Niekas – nei Izraelis, nei regionas, nei pasaulis – nėra suinteresuotas, kad šis konfliktas išsiplėstų už Gazos Ruožo ribų“, – pridūrė atstovas spaudai.

Tai bus jau ketvirtas A. Blinkeno vizitas Artimųjų Rytų regione nuo spalio 7 dienos, kai Gazos Ruože prasidėjo žydų valstybės ir „Hamas“ karas.

M. Milleris nurodė, kad praėjusių metų pabaigoje vykusio valstybės sekretoriaus vizito į šį regioną metu A. Blinkenas lankėsi Egipte, Jordanijoje, Katare, Saudo Arabijoje ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Izraelio karas prieš „Hamas“ Gazos Ruože prasidėjo po kruvino kovotojų spalio 7-osios išpuolio, per kurį, Izraelio duomenimis, žuvo apie 1 140 žmonių, daugiausia civilių.

Kovotojai į „Hamas“ valdomą Gazos Ruožą taip pat nugabeno apie 250 įkaitų, iš kurių, kaip nurodo žydų valstybė, 129 tebėra nelaisvėje.

Atsakydamas į tai, Izraelis pažadėjo sunaikinti grupuotę ir pradėjo nesiliaujantį bombardavimą bei sausumos invaziją, dėl kurių didelė Gazos Ruožo dalis virto griuvėsiais, o, teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, žuvo mažiausiai 22 438 žmonių.

Jungtinių Tautų duomenimis, 1,9 mln. Gazos Ruožo gyventojų buvo priversti palikti savo namus, o Pasaulio sveikatos organizacija perspėjo dėl bado ir ligų pavojaus, į teritoriją patenkant tik minimaliai pagalbai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
E.Blinkenas irgi randasi pedofilu sarasuose kuriuos atskleide zymi advokate !

GERAI BŪTŲ...

GERAI BŪTŲ... portretas
Kad tai būtų jo paskutinė kelionė toliau eskaluoti nesantaikas, perversmus ir karus. Akivaizdžiai - vyksta verbuoti naujų lojančių šunelių.

Ar pastebėjot?

Ar pastebėjot? portretas
Kad nužudytų spalio 7-ą izraeliečių skaičius vis mažėja? Buvo 1400, vėliau 1200, dabar 1140. Izraelio laikraštis Haaretz rašė, kad kibucai buvo apšaudomi iš tankų, o muzikos festivalis raketomis iš sraigtasparnio.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių