Quantcast

A. Blinkenas: Ukrainos pajėgos per kontrpuolimą padarė didžiulę pažangą

  • Teksto dydis:

Jungtinių valstijų valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) pirmadienį pareiškė, kad Ukrainos pajėgos pasiekė reikšmingų laimėjimų per kontrpuolimą prieš įsiveržusią Rusijos kariuomenę, bet pabrėžė, kad prognozuoti šių veiksmų rezultatus dar per anksti.

„Akivaizdu, kad ukrainiečiai padarė didžiulę pažangą, ypač šiaurės rytuose, ir tai yra mūsų teikiamos paramos rezultatas. Tačiau pirmiausia tai yra ypatingos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir ukrainiečių tautos drąsos ir atsparumo rezultatas“, – žurnalistams Meksike sakė A. Blinkenas.

„Dar negalima tiksliai pasakyti, kur tai nuves. Rusai Ukrainoje tebeturi labai daug pajėgų, taip pat įrangos, ginklų ir šaudmenų. Kaip matėme, jie ir toliau beatodairiškai ją naudoja ne tik prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, bet ir prieš civilius gyventojus bei civilinę infrastruktūrą“, – pridūrė A. Blinkenas.

Kyjivas teigia, kad jo žaibiškas kontrpuolimas šiaurės rytinėje Charkivo srityje yra labai sėkmingas ir kad reikšmingų laimėjimų pasiekta pietinėje Chersono srityje.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pareiškė, kad ukrainiečių pajėgos šį mėnesį iš Rusijos atkovojo 6 tūkst. kvadratinių kilometrų teritorijos.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeAntony Blinkenaspažangakontrpuolimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių