Quantcast

Brangina visureigių parkavimą: už parą gali tekti pakloti 220 eurų

  • Teksto dydis:

Smūgis visureigių turėtojams Paryžiuje. „Žalia“ užsibrėžusios tapti Prancūzijos sostinės gyventojai referendume nusprendė branginti stovėjimą mieste visureigiams. Jų savininkams stovėjimo kaina sostinės centre šoktelės trigubai – iki 18 eurų už valandą. 

Referendume „už“ 54,55 proc. balsavusiųjų, tačiau iš jų buvo mažiau nei 6 proc. sostinės gyventojų.

Merė sveikina paryžiečius, pasirinkus „sveikatą ir švaresnę planetą“, nes esą visureigiai ne tik išmeta į aplinką daugiau teršalų, bet triukšmingesni, užima ir daugiau vietos. O opozicija ir automobilių lobistai kaltina socialistę merę manipuliacijomis, varžant pramonę ir žmonių laisvę.

„Pati nevairuoju, bet neseniai tėtis svarstė keisti automobilį į visureigį, o sesuo labai domisi aplinkosauga. Tad aptarėme šeimos rate: metas spręsti šią problemą, o tėčiui ne vien galvoti, ko nori pats, bet ir rūpintis planeta“, – sakė studentė Cyreane Demur.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Man netrukdo, jie neužima daugiau vietos nei kiti automobiliai, juk vietos sužymėtos. Žmonės turėtų vairuoti ką nori – tai jų laisvė“, – kalbėjo paryžietė Jadine L’Orlendu.

Šis tarifas galios virš 1,6 tonos automobiliams ir elektromobiliams nuo 2 tonų. Už valandą Paryžiaus centre stovėjimas brangtų nuo 6 iki 18 eurų – trigubai, o kituose rajonuose – iki 12 eurų. Ir nors sakoma, mokestis neužguls vietos gyventojų ir prekybininkų, bet šie bijo.

Žmonės turėtų vairuoti ką nori – tai jų laisvė.

„Auginame mažus vaikus, mums reikia didesnio automobilio. O mokėti 220 eurų už dieną – beprotiška“, – tvirtino turintis visureigį paryžietis Christophe Gaeffret.

„25 metus turiu parduotuvę ir jau praradome klientų, kai užsidarė dalis Paryžiaus gatvių, panaikinus stovėjimo aikšteles, todėl aš nepritariu stovėjimo branginimui“, – aiškino smuikų pardavėjas Nicolas Lecanu.

Mokestis turėtų įsigalioti nuo rudens.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
s.gentvilas perskaitys.....tai man už 20 metų senumo VW golf.....100 uzdes!!!

To gerai gerai

To gerai gerai portretas
gerai gerai, uostyk savo bezdalus.

Negali būti..

Negali būti.. portretas
netikiu, kad kažkoks Paryžius aplenks tokį Vilnių ar Kauną, tikriausiai merijos dar neperskaitė šio straipsnio, palaukit rytojaus. Šiaip visose srityse Lietuva pirmauja,... čia dižiausios maisto kainos, brangiausias kuras, bet mažiausi atlyginimai ir pensijos...tiesiog gerovės Lietuva, stebuklų šalis.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių