Quantcast

E. Macronas dar kartą patvirtino neatmetantis galimybės siųsti Vakarų karius į Ukrainą

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ketvirtadienį paskelbtame interviu leidiniui „The Economist“ dar kartą patvirtino neatmetantis galimybės siųsti Vakarų karius į Ukrainą, jei Rusijos pajėgos pralaužtų Ukrainos fronto liniją ir Kyjivas pateiktų tokį prašymą.

„The Economist“ nurodė, kad E. Macronas interviu davė po praėjusią savaitę surengtos kalbos, kurioje pareiškė, kad Europa yra mirtinga ir gali žlugti, jei neįveiks jai kylančių grėsmių, pavyzdžiui, Rusijos agresijos, sustiprėjusios po 2022-ųjų vasarį pradėtos invazijos į Ukrainą.

„Nieko neatmetu, nes susiduriame su kažkuo, kas nieko neatmeta“, – sakė E. Macronas, paklaustas, ar laikosi savo anksčiau šiais metais išsakytų ir didelį rezonansą visoje Europoje sukėlusių pastabų, kad neprieštarauja Vakarų šalių karių siuntimui į Ukrainą.

Kai kurie analitikai mano, kad Rusija gali pradėti naują didelį puolimą Ukrainoje.

E. Macronas interviu sakė, kad „jei Rusija nuspręstų žengti toliau, bet kokiu atveju visi turėsime užduoti sau klausimą“ dėl karių siuntimo, ir savo atsisakymą atmesti tokią galimybę pavadino „strateginiu įspėjamuoju signalu mano kolegoms“.

Jis apibūdino Rusiją kaip regioną destabilizuojančią jėgą ir grėsmę europiečių saugumui.

„Turiu aiškų strateginį tikslą: Rusija negali laimėti Ukrainoje, – pareiškė E. Macronas. – Jei Rusija laimės Ukrainoje, Europoje saugumo nebus.“

„Negi turėtume apsimesti, kad Rusija tuo apsiribos? Koks bus saugumas kitoms kaimyninėms šalims, Moldovai, Rumunijai, Lenkijai, Lietuvai ir kitoms?“ – pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: Emmanuelis MacronasVakarų kariaiUkrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių