Quantcast

Estija: akcijos palestiniečiams remti organizatoriams skirta bauda

Šią savaitę Estijos policija skyrė baudas penkiems asmenims, dalyvavusiems demonstracijoje „Solidarumas su Palestina“, kuri buvo surengta Taline lapkričio pradžioje. Aktyvistai teisėsaugos institucijų sprendimą planuoja skųsti teismui, praneša ketvirtadienį portalas ERR.

„Mes negalime sutikti su šiuo sprendimu, nes mums atrodo, kad tai yra žodžio laisvės pažeidimas. Mūsų požiūriu, okupuotų asmenų laisvės prašymas neturėtų reikšti kažko neigiamo kitų žmonių atžvilgiu“, - sakė žurnalistams akcijos organizatorė Kristi Ockba.

Akcija Palestinai remti įvyko lapkričio 5 d. Estijos sostinės Laisvės aikštėje. Praėjus mėnesiui, policija skyrė baudas penkiems jos dalyviams, kaltindama juos tarptautinio nusikaltimo rėmimu ir teisinimu.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos kanclerio pavaduotojo Joosepo Kaasiko, konflikto Gazoje atveju reikia atsižvelgti į tą faktą, kad viena iš jo šalių yra teroristinė organizacija „Hamas“.

„Mes norime, kad žmonės suprastų, jog stojimas į vieną ar kitą pusę šiame konflikte visada susijęs su rizika. O turint omenyje tai, kaip rutuliojosi šis konfliktas, mes negalime sutikti su parama teroristinei organizacijai“, – pabrėžė pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiek suprantu

Kiek suprantu portretas
Jei izraelis kovotų tik su teroristais, niekas neturėtų pagrindo protestams.

Šaunuoliai

Šaunuoliai portretas
estai!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių