Quantcast

Europos Komisijos pirmininkė: kitą savaitę ES paskelbs naujas sankcijas Rusijai

Europos Sąjunga paskelbs naujas ekonomines sankcijas Rusijai, įskaitant priemones ES nepriklausančių šalių bendrovėms, kurios apeina sankcijas, šeštadienį paskelbė Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen, lankydamasi Kyjive.

Naujosios priemonės, pasak jos, taip pat apima papildomus importo ir eksporto draudimus ir griežtesnę naftos kainų ribą.

Daugelis Europoje per ilgai manė, kad galima prekiauti su Rusija ir integruoti šalį į Europos saugumo tvarką, pareiškė EK vadovė, sakydama kalbą Ukrainos parlamente, Aukščiausiojoje Radoje.

Praėjusią savaitę keli aukšto rango ES pareigūnai pranešė, kad planuojama apriboti prekybą rusiškais deimantais. Taip pat svarstoma uždrausti vadinamųjų dvejopos paskirties prekių, tai yra medžiagų, kurios gali būti naudojamos tiek civiliniais, tiek kariniais tikslais, importą. Tai galėtų apimti aliuminio importo draudimą ir kitų prekių eksporto apribojimus. Kartais ukrainiečiai rusiškose raketose aptinka mikroschemų, kurios paprastai montuojamos šaldytuvuose.

Dėl karo prieš Ukrainą Rusijai jau seniai taikomos įvairios baudžiamosios priemonės. Tarp jų – plataus masto draudimas importuoti žaliavinę naftą, anglį, plieną, auksą ir prabangos prekes, taip pat baudžiamosios priemonės bankams ir finansinėms institucijoms.

 


Šiame straipsnyje: Europos Sąjunganaujos sankcijos Rusijaikaras UkrainojeUrsula von der Leyen

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių