Quantcast

G. Thunberg raginimas solidarizuotis su palestiniečiais sukėlė pasipiktinimą

Švedijos klimato aktyvistės Gretos Thunberg raginimas ne imtis veiksmų prieš klimato kaitą, o solidarizuotis su palestiniečiais, sukėlė audringą kai kurių Vokietijos pareigūnų reakciją.

Penktadienį „Instagram“ ir platformoje X, anksčiau vadintoje tviteriu, G. Thunberg parašė: „Šiandien stojame solidarizuodamiesi su Palestina ir Gaza. Pasaulis turi pasisakyti ir paraginti nedelsiant nutraukti ugnį, reikalauti teisingumo ir laisvės palestiniečiams ir visiems nukentėjusiems civiliams“.

Jos įrašai sulaukė didelio dėmesio socialinės žiniasklaidos platformose ir iššaukė kai kurių Vokietijos politikų kritiką.

Badeno ir Viurtembergo žemės kovos su antisemitizmu komisaras Michaelas Blume'as pasmerkė įrašą platformoje X kaip „dualistinį, apgaulingą ir sumenkinantį terorizmo reikšmę“. Jis pridūrė, kad antisionizmas ir antisemitizmas plačiai paplitę G. Thunberg įkurtame judėjime prieš klimato kaitą „Penktadieniai ateičiai“.

Vokietijos įstatymų leidėjas Marcelis Emmerichas laikraščiui „Welt“ sakė, kad dalis klimato judėjimo eina „pavojingu antisemitizmo ir antiizraelietišku keliu“. Jis pridūrė, kad tai gali „labai pakenkti siekiant didesnio teisingumo dėl klimato“.

Politikė Marlene Schönberger laikraščiui „Welt“ sakė, kad G. Thunberg daug pasiekė, bet dabar įrodė, kad jos užuojauta „klimato krizės paveiktiems žmonėms“ nėra taikoma nuo „barbariškų naikinimo veiksmų“ nukentėjusiems žydams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Išdurs mergytė visus. Nebežinos kas už ką ir svarbiausia - Ukraina nebegaus paramos. Vienas klounas Zelionka publikai pabodo, nieko naujo parodyt nebesugeba. Bet į klouno vietą ar pavyks mergiotę prastumti ir paramą rinkti, kas žino. Bus gal nauja Marytės Melnik versija.

Jo

Jo portretas
tą supranta net vaikai ir žalieji , teisybės nepaslėpsi.

Maža fašistė ir tiek

Maža fašistė ir tiek portretas
Visad idomu buvo, kodėl jos akcijos buvo ne savaitgaliais, greičiausiai bėgimo is pamokų forma, legali. Baigėsi jos važiavimas i suaugusių renginius, visur bus nepageidaujama
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių