Quantcast

G7 reikalauja paleisti visus įkaitus ir pratęsti paliaubas

Didžiojo septyneto šalys pareikalavo „nedelsiant ir besąlygiškai paleisti visus Gazos Ruože laikomus įkaitus“. G7 šalių grupė taip pat remia paliaubų pratęsimą, sakoma bendrame pareiškime, kurį antradienio vakarą paskelbė JAV valstybės departamentas.

G7, be to, pabrėžia Izraelio teisę gintis, kad nepasikartotų spalio 7 d. įvykiai, tačiau tai turi būt daroma laikantis tarptautinės teisės.

Prieš daugiau kaip septynias savaites „Hamas“ judėjimo teroristai pasienyje su Gazos Ruožu nužudė apie 1,2 tūkst. žmonių ir apie 240 paėmė įkaitais.

Nuo praėjusį penktadienį įsigaliojusių paliaubų „Hamas“ paleido 81 įkaitą. Mainais Izraelis iš kalėjimų paleido 180 palestiniečių. Susitarimas, pasiektas tarpininkaujant JAV, Egiptui ir Katarui, svarbus ir dėl to, kad jis leidžia gabenti į Gazos Ruožą humanitarinę paramą, sakoma G7 grupės, kuriai priklauso Vokietija, Prancūzija, Italija, Japonija, Kanada, Didžioji Britanija ir JAV, pareiškime. G7 jame taip pat reiškia įsitikinimą, kad reikalingas dviejų valstybių sambūviu pagrįstas sprendimas, „kuris leistų izraeliečiams ir palestiniečiams gyventi teisingoje, ilgalaikėje ir saugioje taikoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių