Quantcast

„Hamas“: J. Bideno komentaras dėl įkaitų Gazos Ruože paleidimo žlugdo derybas

  • Teksto dydis:

JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) komentaras, kad paliaubos Gazos Ruože būtų įmanomos, jei „Hamas“ paleistų savo įkaitus, yra kliūtis deryboms, sekmadienį pareiškė palestiniečių kovotojų grupuotė.

„Mes smerkiame šią JAV prezidento poziciją ir manome, kad tai yra kliūtis paskutinio derybų raundo, po kurio judėjimas pritarė tarpininkų pateiktam pasiūlymui, rezultatams“, – sakoma „Hamas“ pareiškime.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) šeštadienį sakė, kad paliaubas būtų galima pasiekti jau „rytoj“, jei „Hamas“ paleistų įkaitus, paimtus spalio 7-ąją įvykdyto išpuolio metu.

JAV prezidentas įkaitų klausimą iškėlė Sietle sakytoje kalboje po to, kai perspėjo Izraelį, kad nutrauks artilerijos sviedinių ir kitų ginklų tiekimą, jei šis pasiųs sausumos pajėgas į Rafacho miestą.

Atrodo, kad „Hamas“ ir Izraelio derybos dėl paliaubų ir apsikeitimo įkaitais susitarimo, kurioms tarpininkavo Egiptas, Kataras ir Jungtinės Valstijos, įstrigo Izraelio kariniams veiksmams pietiniame Gazos Ruožo mieste įsibėgėjus.

Islamistų grupuotė pridūrė, kad Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) „skubėjo sužlugdyti“ derybas pradėdamas puolimą Rafache.

Kovotojų grupuotė apkaltino Izraelio vyriausybę, kad ši „eskaluoja savo žiaurias žudynes įvairiose Gazos Ruožo vietovėse“ ir „dar kartą patvirtina savo siekį tęsti genocidinį karą Gazos Ruože“.

Šią savaitę Izraelis, nepaisydamas tarptautinio pasipriešinimo, nusiuntė tankus ir karius į rytinę Rafacho dalį ir faktiškai uždarė svarbų pagalbos perėjimo punktą.

Šeštadienį Izraelio kariuomenė išplėtė įsakymą evakuotis iš rytinės Rafacho dalies ir pranešė, kad 300 tūkst. palestiniečių paliko šią teritoriją.


Šiame straipsnyje: Joe BidenasHamasĮkaitai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Diedas

Diedas portretas
Laisve Palestinai, už Žemaitaiti žmones balsuoja
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių