Quantcast

Homoseksualai Izraelyje galės neribotai duoti kraujo

Homoseksualūs vyrai Izraelyje, sveikatos ministro Nitzano Horowitzo teigimu, galės neribotai duoti kraujo. „Aš nurodžiau iš donorų anketos išbraukti žeidžiančius ir nereikšmingus klausimus, - rašė jis ketvirtadienį tviteryje. – Homoseksualų diskriminacija kraujo donorystės srityje baigėsi. Nėra skirtumo tarp kraujo ir kraujo“.

Nauja tvarka įsigalios spalį. Tada kraujo donorų anketose, teiraujantis apie galimas rizikas, neliks atskirų klausimų homoseksualams ir heteroseksualams. Donorų bus bendrai klausiama, ar jie turėjo rizikingų seksualinių ryšių su naujais ar dažnai keičiamais partneriais ar partnerėmis.

Iki šiol homoseksualūs donorai turėjo atsakyti į klausimą, ar per praėjusius dvylika mėnesių turėjo lytinių santykių su vyru. Jei taip buvo, donorai galėjo aukoti kraujo, tačiau jis keliems mėnesiams buvo užšaldomas – ir naudojamas tik po ŽIV tyrimo kitą kartą aukojant kraujo.

N. Horowitzas yra vienintelis savo homoseksualumo neslepiantis premjero Naftalio Bennetto kabineto narys.

Izraelio LGBT organizacija „Aguda“ sprendimą pavadino „istoriniu žingsniu“ kelyje į lygybę. Šimtų tūkstančių piliečių kraujas nėra antrarūšis, rašė organizacija tviteryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kaip

O kaip portretas
Dėl živ???

košmaras

košmaras portretas
Jei žydai save laikė protinga tauta tai dabar drasiai galine teigti - kad žydai tapo kvailiausia tauta.O tapo ja kai sugadino savo genetiką skiepais .Užtvirtinimui savo kvajlumo dabar žydai visu savo piliečius užkrės ŽIV virusu, imdami netikrintą kraują.Genialu.Hitlerio svajonė išsipildė - jie patys save naikina.Nereikia holokausto.

Vaska

Vaska portretas
Tai tipo реdіkа pagavai ir išsunkei iki paskutinio lašo?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių