Quantcast

Ir Vengrija pasirašė susitarimą dėl pasaulinės mokesčių reformos

Vengrija penktadienį paskelbė sutikusi pasirašyti susitarimą dėl 15 proc. minimalaus pasaulinio mokesčių tarifo tarptautinėms įmonėms ir tapo paskutine tai padariusia Europos Sąjungos šalimi.

Susitarimu siekiama neleisti tarptautinėms bendrovėms mokėti mažiau mokesčių užregistruojant savo veiklą mažesnius tarifus taikančiose šalyse.

„Buvo pasiektas kompromisas, kuris leido mums visapusiškai prisijungti, – teigė šalies finansų ministras Mihalis Varga. – Vengrija galės rinkti pasaulinį mokestį taikydama tikslinį sprendimą.“

„Vengrijos pozicija visuomet buvo nuosekli: mes aiškiai sakėme, kad pritarsime minimaliam pasauliniam mokesčių tarifui tik tokiu atveju, jei jis nepadidins mokesčių Vengrijoje, nesukels pavojaus Vengrijos ekonomikos konkurenciniam pranašumui ir apsaugos Vengrijos žmonių darbus“, – kalbėjo M. Varga.

Prie susitarimo prisijungus Vengrijai, dabar jį jau pasirašiusios 137 iš 140 diskusijose dalyvavusių šalių. Ketvirtadienį susitarimą taip pat pasirašė Airijos ir Estijos vyriausybės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių