Quantcast

Iranas teigia neperžiūrėsiantis branduolinės doktrinos ir nekursiantis branduolinio ginklo

Iranas teigia neperžiūrėsiantis branduolinės doktrinos ir nekursiantis branduolinio ginklo. „Atominiams ginklams nėra vietos Irano gynybos strategijoje, mūsų branduolinė programa ir toliau atitiks tarptautinius reikalavimus“, – pirmadienį pareiškė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Nasseras Kanaanis, kurį cituoja naujienų agentūra „Tasnim“. Todėl esą nei bus peržiūrima gynybos doktrina, nei kuriamas atominis ginklas. Tai pareikšdamas, atstovas atmetė kontraversišką vieno Irano revoliucinės gvardijos vadų pareiškimą.

Už šalies branduolinį saugumą atsakingas gvardijos vadas Ahmadas Haghas Talebas praėjusią savaitę tvirtino, kad Iranas gali imtis naujo branduolinės programos kurso. Jei Izraelis grasins atakomis prieš Irano branduolinius objektus ir taip mėgins daryti spaudimą šaliai, tuomet „Islamo Respublikos branduolinės doktrinos ir politikos peržiūrėjimas“ yra „galimas ir įmanomas“, agentūrai „Tasnim“ sakė A, H. Talebas. Pastaruoju metu įtampa tarp Irano ir Izraelio smarkiai paaštrėjo.

Iranas iki šiol vis tikino, kad šalis ir dėl religinių sumetimų nesiekia pasigaminti branduolinio ginklo. Teheranas rėmėsi aukščiausiojo Irano religijos lyderio ajatolos Ali Khamenėjaus paskelbta fatva, kurioje jis uždraudė tiek kurti, tiek naudoti masinio naikinimo ginklus. 85-erių A. Khamenėjus yra šalies vadovas ir, remiantis Irano konstitucija, visais strateginiais klausimais turi paskutinį žodį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Jei neturės branduolinio ginklo, neteks nepriklausomybės. Kaip Irakas. Galetų rusai duoti porą šimtų bombikių. Kaip amerikonai dave žydams. Manau, jau ir davė.

Jie

Jie portretas
Meluoja
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių