Quantcast

J. Borrellis: Gazos Ruožas – didžiausios pasaulyje kapinės po atviru dangumi

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) pirmadienį pareiškė, kad Izraelio karinė kampanija Gazos Ruože šią teritoriją pavertė didžiausiomis pasaulyje „kapinėmis po atviru dangumi“.

„Prieš karą Gaza buvo didžiausias kalėjimas po atviru dangumi. Šiandien tai didžiausios kapinės po atviru dangumi“, – Briuselyje vykusiame ES ministrų susitikime sakė J. Borrellis.

„Tai dešimčių tūkstančių žmonių kapinės ir daugelio svarbiausių humanitarinės teisės principų kapinės“, – pridūrė jis.

Pirmadienį J. Borrellis taip pat pakartojo savo kaltinimą, kad Izraelis, neįleisdamas sunkvežimių su humanitarine pagalba į Gazos Ruožą, naudoja badą kaip karo ginklą.

„Izraelis provokuoja badą“, – humanitarinėje konferencijoje sakė jis.

Per beprecedentį „Hamas“ spalio 7-osios išpuolį Izraelyje, oficialiais duomenimis, žuvo apie 1 tūkst. 160 žmonių, daugiausia civilių.

Prieš karą Gaza buvo didžiausias kalėjimas po atviru dangumi. Šiandien tai didžiausios kapinės po atviru dangumi.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 33 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį, anot „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos, apgultame anklave žuvo mažiausiai 31 tūkst. 726 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai.

27 Europos šalių grupei sunku susitarti dėl vieningo atsako į karą Gazos Ruože, kai kurioms narėms tvirtai remiant Izraelį, o kitoms labiau palaikant palestiniečius.

ES ministrai turėjo aptarti Airijos ir Ispanijos pasiūlymą sustabdyti bloko susitarimą su Izraeliu, tačiau mažai tikėtina, kad tam pritars visos 27 šalys.

Tačiau tikėtasi, kad blokas susitars dėl sankcijų „Hamas“ už per spalio 7-osios išpuolį naudotą seksualinį smurtą prieš moteris ir Izraelio naujakuriams už smurtą prieš palestiniečių civilius okupuotame Vakarų Krante.

Jungtinė Karalystė ir Jungtinės Valstijos jau įvedė sankcijas kai kuriems ekstremistiškai nusiteikusiems naujakuriams. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiai

Tiesiai portretas
Velniai alachiniai gauna tai ko nusipelnė. Ruskis gauna tai ko nusipelnė. Pasėta sėkla duoda vaisių. Ir nereikia čia jų pateikinėti kaip nekaltų.

Jo

Jo portretas
Niekada

dušanski pasekėjai

dušanski pasekėjai portretas
Kada teis Izraelio vyriausybę?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių