Quantcast

JT įtraukė Rusijos pajėgas į gėdos sąrašą dėl vaikų teisių pažeidimų Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Jungtinės Tautos Rusijos ginkluotąsias pajėgas ir su jomis susijusias sukarintas grupuotes įtraukė į gėdos sąrašą dėl vaikų teisių pažeidimų karinio konflikto Ukrainoje metu, teigiama ataskaitos kopijoje, su kuria ketvirtadienį susipažino naujienų agentūra AFP.

Kasmetinėje ataskaitoje, kuri bus paskelbta kitą savaitę, JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) teigia esąs sukrėstas dažnų išpuolių prieš mokyklas ir ligonines Ukrainoje ir dėl Rusijos pajėgų ir su jomis susijusių ginkluotų grupuočių veiksmų žuvusių ir sužeistų vaikų skaičiaus.

Ataskaitoje teigiama, kad praėjusiais metais Ukrainoje žuvo 477 vaikai, iš jų 136 – dėl Rusijos pajėgų ir su jomis susijusių grupuočių kaltės ir 80 – dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kaltės.

Dar 909 vaikai buvo suluošinti, iš jų 518 – Rusijos pajėgų ir su jomis susijusių grupuočių, o 175 – Ukrainos pajėgų, sakoma ataskaitoje.

Ši ataskaita viešai bus paskelbta kitą savaitę.

Nepaisant daugkartinių žmogaus teisių organizacijų prašymų, Izraelis nebuvo įtrauktas į gėdos sąrašą už tai, kaip jis elgiasi su vaikais vykdydamas kovą su palestiniečių kovotojais.

A. Guterresas pažymėjo, kad lyginant su praėjusių metų ataskaita, gerokai sumažėjo Izraelio pajėgų nužudytų vaikų skaičius.

„Vis dėlto man ir toliau didelį susirūpinimą kelia tai, kad Izraelio pajėgos karinių veiksmų metu nužudo ir sužaloja daug vaikų, – pareiškė jis.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeJungtinės Tautosgėdos sąrašasAntonio Guterresas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių