Quantcast

Klimato aktyvistės apjuosė Švedijos parlamentą milžinišku raudonu šaliku

Keli šimtai moterų sekmadienį apjuosė Švedijos parlamentą milžinišku megztu raudonu šaliku, protestuodamos prieš politikų neveiksnumą dėl klimato kaitos.

Atsiliepdamos į judėjimo „Mothers Rebellion“ kvietimą, moterys susirinko prie Riksdago su šaliku, pagamintu iš 3 tūkst. mažesnių šalikų, ragindamos politikus gerbti įsipareigojimą apriboti pasaulinį atšilimą 1,5 laipsnio Celsijaus palyginti su priešindustriniais laikais.

„Esu čia dėl savo vaiko Dinalo ir visų vaikų. Esu pikta ir nuliūdusi, nes politikai Švedijoje veikia prieš klimatą“, – naujienų agentūrai AFP sakė 41-erių žmogiškųjų išteklių konsultantė ir keturmečio mama Katarina Utne (Katarina Utnė).

Susirinkusios moterys išvyniojo savo šalikus ir kelis šimtus metrų ėjo, dainuodamos ir mojuodamos plakatais, raginančiais „išsaugoti klimatą vaikų ateičiai“.

Paprasti žmonės turi būti aktyvūs. Švedija – ne blogiausia šalis, bet anksčiau buvo geriau.

„Ankstesnė vyriausybė veikė per lėtai. Dabartinė vyriausybė eina neteisinga kryptimi kalbant apie klimato politiką“, – teigė psichologė Sara Nilsson Loov (Sara Nilson Liov), kalbėdama apie naują ataskaitą dėl Švedijos klimato politikos.

Konservatoriaus premjero Ulfo Kristerssono (Ulfo Kristersono) vadovaujama vyriausybė, remiama kraštutinių dešiniųjų Švedijos demokratų, gali nepasiekti savo 2030-iesiems nustatytų klimato tikslų, neseniai pranešė agentūra, atsakinga už klimato politikos vertinimą.

Pasak Švedijos klimato politikos tarybos, vyriausybė priėmė sprendimų, įskaitant finansinius, kurie trumpuoju laikotarpiu padidins šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas.

„Paprasti žmonės turi būti aktyvūs. Švedija – ne blogiausia šalis, bet anksčiau buvo geriau“, – teigė 67-erių pensininkė Charlotte Bellander (Šarlotė Belander).

Pasaulinį judėjimą „Mothers Rebellion“ įkūrė grupė motinų iš Švedijos, Vokietijos, JAV, Zambijos ir Ugandos.

Jis rengia taikias akcijas viešosiose erdvėse, kai susirinkusieji sėdi ir dainuoja, tačiau jų akcijų dalyviai neįsitraukia į pilietinį nepaklusnumą, kitaip nei judėjimas „Extinction Rebellion“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasikarkit nach....j ant to saliko

pasikarkit nach....j ant to saliko  portretas
kaciu sumyztos pazaliave lezbes su visais svedais...

Muslimai susitelkę

Muslimai susitelkę portretas
getuose teririzuoja Švediją,o šitos pusdurnės su raudonais šalikais valkiojasi.Per mažai juos bab ajai rūr ina.

Arijas

Arijas portretas
Protestuotų geriau prieš priverstini imigrantų iš Afrikos kišimą i Europos šalis.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių