Quantcast

L. Austinas atsiprašė už nuslėptą savo hospitalizaciją nuo JAV prezidento ir pareigūnų

  • Teksto dydis:

Pentagono vadovas Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) ketvirtadienį atsiprašė už tai, kad nuo JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) ir kitų vyriausybės pareigūnų nuslėpė savo prostatos vėžio diagnozę ir gydymąsi ligoninėje.

„Turėjau pasakyti prezidentui apie savo vėžio diagnozę“, – spaudos konferencijos metu sakė jis.

„Atsiprašiau tiesiogiai prezidento Bideno“, – pridūrė L. Austinas.

Gruodžio pabaigoje ir sausio pradžioje L. Austinas buvo beveik dingęs iš viešumos po to, kai praėjusių metų pabaigoje patyrė komplikacijų po nedidelės prostatos vėžio gydymo operacijos.

Baltieji rūmai apie L. Austino hospitalizaciją buvo informuoti tik sausio 4 dieną, Kongresas apie tai sužinojo tik kitą dieną, o J. Bidenas vėžio diagnozę sužinojo tik sausio 9 dieną.

L. Austinas teigė, kad savo darbuotojams nedavė jokių nurodymų slėpti hospitalizaciją, ir pridūrė, kad nesvarstė galimybės atsistatydinti.

Jis pridūrė, kad šiuo metu sveiksta ir stengiasi atsigauti po gydymo.

Žinia apie L. Austino ligą ir slaptą hospitalizavimą pasirodė tuo metu, kai JAV pajėgos kasdien atremia Irano remiamų Jemeno husių atakas prieš Raudonosios jūros laivybos kelius. Vašingtonas taip pat šiuo metu rengia karinį atsaką į trijų Jordanijoje dislokuotų JAV karių nužudymą per dronų ataką.

Be to, jis yra vienas iš svarbiausių veikėjų administracijos pastangose išlaikyti JAV paramą Ukrainos kovai su Rusijos invazija, kol Kongreso nariai respublikonai atsisako pritarti naujam pagalbos paketui.

L. Austinui diagnozė buvo nustatyta gruodžio pradžioje, gruodžio 22 dieną jam buvo atlikta operacija, o sausio 1 dieną jis buvo paguldytas į ligoninę dėl komplikacijų. Į darbą jis grįžo sausio 29 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių