Quantcast

Lenkija nutraukia prezidento lėktuvo katastrofos tyrimą

  • Teksto dydis:

Naujoji Lenkijos vyriausybė penktadienį išformavo prieštaringai vertinamą komisiją, tyrusią Smolensko lėktuvo katastrofą, per kurią 2010 metais žuvo tuometinis prezidentas Lechas Kaczynskis (Lechas Kačinskis) ir dar 95 žmonės.

Komisiją 2016 metais įsteigė Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačinskis), Lecho brolis dvynys, turėdamas aiškų tikslą suversti kaltę dėl katastrofos Rusijai. Visgi ji per savo veiklos metus nepateikė jokių įtikinamų įrodymų.

Brolių partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) visada abejojo oficialaus tyrimo išvadomis, kad nelaimė įvyko dėl žmogiškosios klaidos ir blogų oro sąlygų, o pirmenybę teikė teorijoms, susijusioms su Lenkijos ir Rusijos sąmokslu ir sprogimu ore.

Likęs gyvas Kaczynskių (Kačinskių) dvynys tuo metu buvo PiS partijos lyderis ir labai įtakingas asmuo konservatyvioje vyriausybėje.

PiS jau daug metų kas mėnesį rengia katastrofos minėjimus, naudodamasi proga pabrėžti, kad reikia „rasti tiesą“.

„Tai pabaiga melo Lenkijos vyriausybės vardu, pabaiga šimtų milijonų zlotų leidimo veiklai, kuri neturi nieko bendra su tragedijos priežasčių aiškinimusi, bet yra labai susijusi su politika“, - žurnalistams pareiškė gynybos viceministras Cezary Tomczykas (Cezaris Tomčykas).

„Tai tikrai istorinis momentas, kai Lenkijos valstybė pagaliau pripažįsta tiesą, kai Lenkijos valstybė sutinka, kad katastrofos priežastis turi nustatyti ekspertai, o ne politikai“, – sakė jis.

Komisijos pirmininkas Antonis Macierewiczius (Antonis Macerevičius) Donaldą Tuską, kuris katastrofos metu buvo premjeras ir kuris ką tik grįžo į šias pareigas, apkaltino „diplomatine išdavyste“, o J. Kaczynskis visada kaltino D. Tuską „moraline atsakomybe“ už brolio žūtį.

A. Macierewiczius kritikavo D. Tuską, kad jis nesugebėjo grąžinti į Lenkiją lėktuvo nuolaužų, tačiau to nepavyko padaryti ir pastaruosius aštuonerius metus valdžiusiai konservatorių vyriausybei.

Per katastrofą žuvo oficialios delegacijos, vykusios į Katynę paminėti 1940 metais Josifo Stalino įsakymu Raudonosios armijos įvykdytų lenkų karininkų masinių žudynių, nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tyrima

Tyrima portretas
reikejo pradeti nuo to,kas ir kokiu tikslu organizavo visu taisykliu sulauzyma,susodinant visas VIP personas i viena lektuva! Ir,kokiu budu ten "pavelavo" broliukas,atskirai net i wc neidaves. Nera jokiu abejoniu,kad viskas numatyta buvo dar iki starto ir Varsuvoje,o ne kur kitur!

Anonimas

Anonimas portretas
Labai tikiu žydo Solonino, o ypač kokių nors ukrainiečių paistalais. Tie tai jau pafantazuoja....visus skaičius gali drąsiai dalyti iš dešimt, o dar geriau iš šimto. Tada bus arčiau teisybės. Soloninui trūksta tik marsiečių įsikišimo.

Latvis

Latvis portretas
Yuotubeje yra keletas Marko Solonino laidų.Jos rusų kalba. Markas buvo aviakonstruktorius, dabar žinomas kaip II pasaulinio karo istorikas. Soloninas pagal duomenis iš atvirų šaltinių, logiškai, nuosekliai išnagrinėjo galimą incidento schenarijų, bei ištaršė kitas lektuvo dužimo versijas. Pagal jį, - vakuminė bomba į lėktuvą įdėta dar Lenkijoje (pagal lėktuvo nuolaužas, bei kaip buvo išmėtyti kūnai, galima nustatyti kurioje lėktuvo salono vietoje bomba sprogo), prie aerodromo priskridimo miškingame šlaite buvo įrengtos klaidingos signalinės šviesos iš toli užvedančios lėktuvą ne į leidimosi taką, o į šlaitą. Kad lakūnai nematytų kur leidžiasi - naudotas dirbtinis rūkas, kurį rusų kariškiai naudoja didelių teritorijų maskavimui. Ir kas įdomu, rusų dispečeriai, kurie iš žemės vedė šį lėktuvą, buvo naudojami "в темною" tai yra nežinojo apie operaciją. O kad Lenkija nutraukia tyrimą, gali reikšti du dalykus. 1. Kad dabartiniai valdantieji tame irgi "susitepę" arba 2. - Susitarė su Maskva.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių