Quantcast

Lenkijos ir Japonijos užsienio reikalų ministrai Varšuvoje aptarė Ukrainos reikalus

  • Teksto dydis:

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis) su Japonijos kolege Yoko Kamikawa (Joko Kamikava) pirmadienį Varšuvoje aptarė strateginę partnerystę, paramą Ukrainai, padėtį Vidurio Europoje bei Indijos ir Ramiojo vandenynų regione.

Po pirmadienio susitikimo R. Sikorskis sakė, kad Lenkiją ir Japoniją sieja strateginė partnerystė, kurią abi šalys nori gilinti. „Kalbėjomės apie dvišalius Lenkijos ir Japonijos klausimus, taip pat apie klausimus, susijusius su mūsų regionais – tiek Indijos ir Ramiojo vandenynų, tiek Vidurio Europos, ypač daug dėmesio skirdami [Rusijos] agresijai prieš Ukrainą ir būdams, kaip Japonija ir Lenkija gali teikti paramą šiai šaliai“, – sakė jis.

Y. Kamikawa teigė, kad jos vizitas yra derybų, kurias ji jau vedė kitur, tęsinys dėl, jos žodžiais, didelės Lenkijos svarbos.

Ministrai taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad jų susitikimas įvyko netrukus po jų abiejų apsilankymo Kyjive. Y. Kamikawa patikino, jog Japonija ir toliau bendradarbiaus su Lenkija, kad kuo greičiau būtų nutraukta Rusijos agresija prieš Ukrainą ir kad joje būtų pasiekta ilgalaikė ir teisinga taika.

Y. Kamikawa pridūrė, kad ji ir R. Sikorskis taip pat kalbėjosi apie dabartinę padėtį Rytų Azijoje. „Japonija ir toliau bendradarbiaus su Lenkija, siekdama išlaikyti ir stiprinti laisvo ir atviro Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono koncepciją“, – teigė ji.

R. Sikorskis pirmadienį žurnalistams taip pat sakė, kad „kalbamės su ukrainiečiais apie naujas paramos didvyriškam pasipriešinimui Rusijos agresijai formas“.

„Per susitikimą su Japonijos užsienio reikalų ministre taip pat buvo kalbama apie konkrečias papildomos Japonijos paramos sumas, skirtas ne tik Ukrainai, [bet] ir Lenkijos pastangoms Ukrainos pabėgėlių labui, o tai labai vertiname“, – nurodė jis.

R. Sikorskis nurodė, kad Tokijo pervestos sumos yra įspūdingos, tačiau pridūrė, kad nėra įgaliotas atskleisti detalių šiuo klausimu.


Šiame straipsnyje: LenkijaJaponijaRadoslawas SikorskisYoko Kamikawakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių