Quantcast

M. Salvini: E. Macronas kelia pavojų Europai

Italijos ministro pirmininko pavaduotojas Matteo Salvini šeštadienį apkaltino Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną sukėlus pavojų Europai, mat pastarasis neatmeta galimybės siųsti Vakarų sausumos karius į Ukrainą.

M. Salvini, kurio kraštutinių dešiniųjų partija „Lyga“ yra ministrės pirmininkės Giorgios Meloni koalicinės vyriausybės narė, komentarai buvo pateikti per Romoje vykusį dešiniųjų ir nacionalistinių Europos lyderių susirinkimą, skirtą sutelkti paramą prieš birželį vyksiančius ES parlamento rinkimus.

E. Macrono praėjusį mėnesį išsakytas pasiūlymas, kad Vakarų sausumos pajėgos galėtų būti išsiųstos į Ukrainą, buvo „labai pavojingas, perteklinis ir nesubalansuotas“, teigė M. Salvini per Europos Parlamento frakcijos „Tapatybė ir demokratija“ organizuotą renginį.

Problema yra ne mamos ir tėčiai, o karo kurstytojai, tokie kaip Macronas.

„Manau, kad prezidentas Macronas savo žodžiais kelia pavojų mūsų šaliai ir mūsų žemynui“, – sakė M. Salvini savo kalboje, kurioje daugiausia buvo pabrėžiamos konservatyvios šeimos vertybės.

„Problema yra ne mamos ir tėčiai, o karo kurstytojai, tokie kaip Macronas, kurie apie karą kalba taip, lyg dabar problemų nebūtų, – pridūrė jis. – Nenoriu palikti mūsų vaikams žemyno, pasiruošusio pradėti Trečiąjį pasaulinį karą.“


Šiame straipsnyje: Emmanuelis MacronasMatteo Salvinikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių