Quantcast

PAR: V. Putinas atsisakė dalyvauti BRICS viršūnių susitikime nenorėdamas kenkti deryboms

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nusprendė asmeniškai nedalyvauti artėjančiame ekonominio bloko BRICS aukščiausiojo lygio susitikime, nes nenorėjo kelti pavojaus deryboms, ketvirtadienį pareiškė aukšto rango Pietų Afrikos Respublikos (PAR) diplomatas.

Galimas V. Putino vizitas Pietų Afrikai prieš rugpjūčio 22–24 dienomis vyksiantį susitikimą sukėlė diplomatinę ir teisinę dilemą.

Rusijos vadovui išduotas Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) arešto orderis, kurį Pietų Afrika, kaip teismo narė, turėtų įgyvendinti, jei jis atvyktų į šalį.

Prezidento Cyrilo Ramaphosos (Sirilo Ramafosos) kanceliarija trečiadienį nutraukė šią nežinomybę, paskelbusi, kad V. Putinas asmeniškai nedalyvaus, o Rusijai atstovaus užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

PAR ambasadorius pavedimams Azijoje ir BRICS Anilas Sooklalas (Anilas Suklalas) sakė, kad buvo kolektyviai nuspręsta, jog V. Putinas virtualiai dalyvaus diskusijose.

„Prezidentas Putinas supranta dilemą, su kuria susiduria Pietų Afrika, tačiau jis nenorėjo kelti pavojaus aukščiausiojo lygio susitikimui, nenorėjo sukelti problemų Pietų Afrikai“, – Johanesburge spaudos konferencijoje žurnalistams sakė A. Sooklalas.

Pretorija šiuo metu pirmininkauja BRICS grupei, kuriai taip pat priklauso Brazilija, Rusija, Indija ir Kinija ir kuri save laiko atsvara Vakarų ekonominiam dominavimui.

Pietų Afrika patyrė didelį vidaus ir tarptautinį spaudimą nepriimti Rusijos vadovo.

A. Sooklalas sakė, kad, nepaisant V. Putino nedalyvavimo, vyriausybė yra įsitikinusi, kad derybos bus sėkmingos.

Pasak jo, Rusijos vadovas „visapusiškai dalyvaus visose diskusijose“, nors ir nuotoliniu būdu.

TBT arešto orderį išdavė V. Putinui dėl kaltinimų, kad Rusija neteisėtai deportavo ukrainiečių vaikus po to, kai 2022 metų vasarį įsiveržė į kaimyninę šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
ko jam ten list kad ji sukeistu o vietoje jo grazintu biorobota tuomet 3 PK garantuotas zp

STIPRIAUS , PROTINGIAUSIAS, GARBINGIAUSIAS

STIPRIAUS , PROTINGIAUSIAS, GARBINGIAUSIAS portretas
PASAULIO LYDERI, NEBUTU TAIP, NIEKAS TAIP NESIKTU SUSIRIETE IS PYKCIO!!! Lietuvai tokio prezidento reikia, o anlosaxsu marioneciu, pasisakanciu uz pe de ras tu ir korefiliu partnerystes.

to skiep

to skiep portretas
karlikas visada su pridėtom kelnėm
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių