Quantcast

Pasaulinę rinką „BMW“ drebina rekordiniu pelnu

  • Teksto dydis:

Palankios sąlygos pasaulinėje automobilių rinkoje padėjo Vokietijos automobilių gamybos kompanijai „BMW“ pasididinti ketvirtinį pelną, rodo antradienį paskelbti įmonės veiklos rezultatai.

Antrąjį šių metų ketvirtį palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, „BMW“ grynasis pelnas padidėjo iki 1,95 mlrd. eurų, o apyvarta siekė 25 mlrd. eurų.

„BMW“ valdybos pirmininkas Haraldas Kruegeris (Haraldas Kriugeris) pažymėjo, kad gautas pelenas yra naujas antrojo ketvirčio pelno rekordas, kuris leis pasiekti visų šių metų tikslus.

„Mes prognozuojame nedidelį automobilių pardavimą ir ikimokestinio pelno padidėjimą, taigi ir naujus rekordinius duomenis“, - sakė jis.

„BMW“, „Mini“ ir „Rolls Royce“ automobilių pardavimai balandžio-birželio mėnesiais padidėjo 5,7 proc. iki 605 534 vienetų. Tai leido padidinti veiklos pelną 8 proc. iki 2,7 mlrd. eurų.

Daugiausia „BMW“ grupės automobilių pardavimų padaugėjo Europoje ir Azijoje - atitinkamai 11,2 ir 7,3 proc. Tačiau Šiaurės ir Pietų Amerikose pardavimai sumažėjo 8 proc., o vien tik JAV jie smuko 10,2 proc.

Daugiausia pardavimus padidinti leido pagrindiniai „BMW“ modeliai, įskaitant septintosios serijos modelius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių