Quantcast

Pasiuntinys prie JT Ženevoje: Etiopija atmeta ataskaitą dėl žmogaus teisių

Etiopijos pasiuntinys prie Jungtinių Tautų Ženevoje antradienį atmetė JT tyrėjų ataskaitą, kurioje Adis Abeba kaltinama galimais nusikaltimais žmoniškumui Tigrėjuje, įskaitant bado kaip karo ginklo naudojimą.

„Nėra nė vieno įrodymo, kad Etiopijos vyriausybė humanitarinę pagalbą naudojo kaip karo priemonę“, – naujienų agentūrai AFP sakė Etiopijos nuolatinis atstovas prie JT Ženevoje ambasadorius Zenebe Kebede (Zenebė Kebedė).

JT tyrėjai pirmadienį pareiškė, kad rado įrodymų, jog nuo 2020 metų lapkričio, kai šiauriniame Tigrėjaus regione prasidėjo kovos, visos pusės įvykdė daugybę pažeidimų.

JT ekspertai atkreipia dėmesį į sudėtingą padėtį Tigrėjuje, kur vyriausybė ir jos sąjungininkai daugiau nei metus neleidžia maždaug 6 mln. žmonių naudotis pagrindinėmis paslaugomis, įskaitant internetą ir bankininkystę, ir kur dėl griežtų humanitarinės pagalbos prieinamumo apribojimų 90 proc. gyventojų labai reikia pagalbos.

Tigrėjaus liaudies išlaisvinimo fronto (TPLF) atstovas Getachew Reda (Getačiu Reda) AFP komentuodamas šią ataskaitą pareiškė, kad Tigrėjaus valdžia „visada tvirtino“, jog Etiopijos vyriausybė yra atsakinga už nusikaltimus žmoniškumui šiame regione.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
kuo daugiau tu /teisiu/ tuo d genocidas reikia ne ju nes 1 priskiriami prie populiacijos reiskia ju tos /teises / neveikia nes pagal juos tai ne zmones stai ir JT SNO PSO ir kt globalsaiku poziuris kuri siandien eskaluoja P farm atstove euroursul su visa merkel hebra isvien su putka kuris DB deda ant visko o sie pridurkai nesupranta kuo tai gali baigtis patys kasa duobe netik zmonems bet ir sau nes tai nebezmones???===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių