Quantcast

Pietų Japoniją pasiekė galingas taifūnas

Japonijos pietinę Okinavos prefektūrą sekmadienį talžo vienas galingiausių taifūnų per kelis pastaruosius dešimtmečius, o meteorologai perspėja, kad jis gali atnešti rekordinį lietų, o bangos dėl stipraus vėjo gali siekti 13 metrų.

Taifūnas „Bolaven“, kurio vėjų greitis siekia 252 km per valandą, yra už maždaug 90 km į rytus nuo Okinavos sostinės Nahos, lėtai juda į šiaurę-šiaurės vakarus, pranešė Japonijos meteorologijos agentūra.

„Taifūnui lėtai slenkant, smarkūs vėjai pagrindinėje Okinavos saloje turėtų nerimti daug valandų“, - nurodė agentūra, kuri taip pat perspėjo, kad pirmadienį bangos gali būti ir 13 m aukščio.

Atmosferos slėgis rodo, kad šis taifūnas yra vienas stipriausių nuo to laiko, kai agentūra prieš maždaug 60 metų pradėjo daryt tokius įrašus, praneša vietos žiniasklaida.Nahos gyventojams patarta niekur neiti iš namų, o visuomeninis transliuotojas NHK parodė reportažą, kuriame matyti ištuštėjusios gatvės ir išversti medžiai.

Eismas buvo paralyžiuotas, visi skrydžiai į Nahos oro uostą ir iš jo atšaukti, tarp pagrindinės ir mažesnių salų neplaukioja laivai, pranešė naujienų agentūra „Kyodo“.


Šiame straipsnyje: Taifūnas Japonijoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

taifunas

taifunas portretas
siandien vakare pus stiprus vejokas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių