Quantcast

Po teroro akto Rusijoje Prancūzija padidino savo saugumo parengtį iki aukščiausio lygio

  • Teksto dydis:

Prancūzijos vyriausybė sekmadienį, po penktadienį įvykdyto teroro akto Rusijoje ir „Islamo valstybės“ (IS) prisiimtos atsakomybės, padidino savo saugumo parengtį iki aukščiausio lygio.

Prancūzijos premjeras Gabrielis Attalis (Gabrielis Atalis) apie šį sprendimą paskelbė pranešime socialiniame tinkle „X“, teigdamas, kad valdžios institucijos „atsižvelgia į „Islamo valstybės“ prisiimtą atsakomybę už (Maskvos) išpuolį ir mūsų šaliai kylančias grėsmes“.

Šis pranešimas buvo paskelbtas po to, kai prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) surengė skubų saugumo posėdį, kurį paskatino penktadienio išpuolis Maskvos priemiestyje, per kurį žuvo daugiau kaip 130 žmonių.

Dėl išpuolio atsakomybę prisiėmė IS, tačiau Rusijos valdžios institucijos apie tai neužsiminė. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įvykdytą ginkluotą išpuolį pavadino barbarišku teroro aktu ir paskelbė nacionalinio gedulo dieną.

Prancūzija ne kartą nukentėjo nuo didelių IS išpuolių, įskaitant 2015 metais įvykusias žudynes koncertų salėje „Bataclan“, kai islamo ekstremistai įsiveržė į ją, taip pat apšaudė kavinių terasas, nužudydami 130 žmonių. Prancūzijos kariai taip pat kovoja su islamistais Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje.

Prancūzijoje jau buvo paskelbta aukšto lygio saugumo parengtis prieš šiais metais Paryžiuje vyksiančias olimpines ir parolimpines žaidynes, į kurias, kaip tikimasi, atvyks milijonai lankytojų.

Ypač didelis susirūpinimas dėl saugumo kyla dėl liepos 26 dieną įvyksiančios išskirtinės atidarymo ceremonijos, kurios metu Senos upe plauks valtys, o nuo krantinių ją stebės didžiulės minios žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių