Quantcast

Popiežius išreiškė gilų sielvartą dėl Gazos Ruože nužudytų pagalbos darbuotojų

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus trečiadienį išreiškė gilų sielvartą dėl septynių labdaros organizacijos darbuotojų žūties per Izraelio smūgį Gazos Ruože.

„Reiškiu gilų sielvartą dėl savanorių, nužudytų skirstant humanitarinę pagalbą Gazos Ruože, – sakė 87 metų pontifikas per kassavaitinę audienciją Vatikane. – Meldžiuosi už juos ir jų šeimas.“

Jis dar kartą paragino suteikti galimybę, kaip išsireiškė, išsekusiems ir kenčiantiems civiliams Gazos gyventojams gauti humanitarinę pagalbą ir paleisti „Hamas“ laikomus įkaitus.

Trečiadienį, po to, kai kilo tarptautinis pasipiktinimas, Izraelio gynybos vadas smūgį labdaros organizacijos „World Central Kitchen“ darbuotojams pavadino didele klaida.

Karas Gazos Ruože prasidėjo spalio 7 dieną islamistų judėjimo „Hamas“ surengtu išpuoliu, per kurį Izraelyje, oficialiais duomenimis, žuvo apie 1 tūkst. 160 žmonių, daugiausia civilių.

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per Izraelio atsakomąją kampaniją žuvo mažiausiai 32 tūkst. 916 žmonių, daugiausia moterų ir vaikų.

Per išpuolį prieš Izraelį palestiniečių kovotojai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų. Izraelio teigimu, Gazos Ruože liko apie 130, iš kurių 34 laikomi žuvusiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

panelė Demencija

panelė Demencija portretas
senatvinis šlapimas muša popiežiui į smegenis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių