Quantcast

Prancūzijos ministras: S. Abdeslamo areštas yra „didelis smūgis“ IS Europoje

  • Teksto dydis:

Salaho Abdeslamo (Salaho Abdislamo), paskutinio svarbaus įtariamojo ryšium su lapkričio atakomis Paryžiuje, areštas sudavė „didelį smūgį“ „Islamo valstybei“ (IS) Europoje, šeštadienį sakė Prancūzijos vidaus reikalų ministras.

„Pastarosios savaitės operacijos sudarė sąlygas mums išvesti iš rikiuotės kelis individus, kurie aiškiai yra itin pavojingi ir nepaprastai ryžtingi“, – sakė Bernard'as Cazeneuve'as (Bernaras Kazenevas).

„Mes laimėsime šį karą su terorizmu veikdami be paliaubų ar pertraukų“, – pridūrė jis.

S.Abdeslamas, labiausiai Europos ieškotas žmogus ir penktadienį sučiuptas Briuselyje, kaip manoma, padėjo suplanuoti tas lapkričio 13-osios atakas, už kurias atsakomybę prisiėmė IS ir kurios pareikalavo 130 gyvybių.

B.Cazeneuve'as kalbėjo po „gynybos tarybos“ pasitarimo, kurį prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) surengė su svarbiais ministrais ir saugumo pareigūnais po S.Abdeslamo arešto.

Jis gyrė belgų pareigūnus už jų „nepriekaištingą“ darbą – S.Abdeslamo sučiupimą ir „gerą bendradarbiavimą“ tarp Prancūzijos ir Belgijos.

Lapkričio 24 dieną prancūzų teisėjas išdavė Europos arešto orderį dėl S.Abdeslamo ir tai palengvins jo perdavimą Prancūzijai, nes pagal standartinį tarptautinio arešto orderį ekstradicijos procesas būtų sudėtingesnis.

Kalbėdamas apie platesnio masto kampaniją prieš terorizmą, B.Cazeneuve'as pažymėjo, kad nuo šių metų pradžios Prancūzijoje buvo sulaikyti 74 žmonės, turintys „ryšių su teroristine veikla“, ir kad 37 iš jų buvo apkaltinti, o 28 laikomi areštinėje.

„Grėsmės lygio, kuris išlieka itin aukštas, akivaizdoje (šie rezultatai) yra padrąsinimas tęsti mūsų pastangas be pertraukų“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepartinis

nepartinis portretas
"baisus smugis"!? Tokiu Abdulu muslimuose tukstanciai. O ES teismai padarys is sito Abdeslamo muslimu didvyri.

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Pati humaniškiausia bausmė būtų pasodinti ant kuolo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių