Quantcast

Prezidentas: Egiptas neuždarė Gazos Ruožo sienos perėjimo punkto

  • Teksto dydis:

Egipto prezidentas Abdel Fattahas al Sisi (Abdel Fatahas Sisis) trečiadienį pareiškė, kad jo šalis neuždarė vienintelės Izraelio nekontroliuojamos sienos perėjos su Gazos Ruožu, ir dėl jos neveikimo apkaltino Izraelį.

„Įvykiai vietoje ir nuolatiniai Izraelio vykdomi bombardavimai palestiniečių sienos perėjos pusėje užkirto kelią operacijoms“, – žurnalistams sakė jis.

Pagalbos konvojai jau šešias dienas laukia prie Rafos perėjos Egipto pusėje. Šis punktas buvo keturis kartus bombarduotas nuo tada, kai Izraelis pradėjo atsaką į spalio 7 dieną „Hamas“ iš Gazos Ruožo surengtą staigų išpuolį, per kurį žydų valstybėje žuvo mažiausiai 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

A. F. al Sisi taip pat perspėjo dėl priverstinio palestiniečių perkėlimo iš Gazos Ruožo į Egiptą pavojaus, sakydamas, kad tai taptų precedentu palestiniečių perkėlimui iš Vakarų Kranto į Jordaniją.

Atmetęs raginimus į Egipto Sinajaus pusiasalį įsileisti daugybę pabėgėlių iš Gazos Ruožo, jis sakė, kad Palestinos valstybės tikslas bus atmestas.

„Jei prireiktų, galėčiau paraginti Egipto žmones išeiti į gatves ir išreikšti nepritarimą šiam pasiūlymui, ir [gatvėse] pamatytumėte milijonus egiptiečių“, – žurnalistams sakė Egipto lyderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių