Quantcast

Rusija dėl „WikiLeaks“ įkūrėjo J. Assange'o bylos JK teisingumo sistemą pavadino farsu

  • Teksto dydis:

Rusija antradienį  pavadino Jungtinės Karalystės teisingumo sistemą farsu dėl elgesio su vyriausybių paslaptis viešinančios svetainės „WikiLeaks“ įkūrėju Julianu Assange'u (Džulianu Asandžu), kuris po kelių savaičių turėtų sužinoti, ar galės pateikti naują apeliacinį skundą dėl ekstradicijos į Jungtines Valstijas.

„Visa [Jungtinės] Karalystės teisingumo sistema tapo farsu – pasityčiojimu pasaulio akivaizdoje“, – platformoje „Telegram“ pareiškė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

52 metų J. Assange'ui Jungtinėse Valstijose gresia teismas dėl kaltinimų šnipinėjimu ir galimai ilga kalėjimo bausmė dėl „WikiLeaks“ paskelbtų slaptų JAV dokumentų, susijusių su karais Afganistane ir Irake.

Praėjusį mėnesį du Aukštojo teismo teisėjai Londone per dvi dienas išklausė jo teisininkų bei JAV vyriausybės advokatų pareiškimus ir dabar sprendė, ar patenkinti jo naują apeliaciją dėl ekstradicijos.

Mėgindamas sustabdyti procesą, jis patyrė daugybę teisminių pralaimėjimų. Tačiau po dvi dienas trukusio įrodymų tyrimo praėjusį mėnesį teisėjai Londone pareiškė, kad J. Assange'as turi „realią sėkmės galimybę“ dėl trijų iš devynių apeliacinio skundo punktų.

Vašingtonas 2018–2020 metais kelis kartus pateikė kaltinimų Australijos piliečiui J. Assange'ui, kuris 2006-aisiais sukūrė „WikiLeaks“, dėl šimtų tūkstančių slaptų karinių ir diplomatinių bylų apie JAV vadovaujamus karus Irake ir Afganistane paviešinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
par lietuvu ko pasake?

Apie asanza

Apie asanza portretas
Paprasius zurnalistams jo atskleisti Rusijos ar Kinijos bylu, jis grieztai atsisake. Dabar zinote kam sitas sud tarnavo.

o kaip kitaip

o kaip kitaip portretas
pavadint? Žmogu baudžia ir nori pasodint iki gyvos galvos vien už tai kad atskleidė JAV valdžios nusikaltimus ir neteisėtus veiksmus tarptautiniu mastu. Gaila kad Europoj tokiu hakeriu einančiu už bendra žmoniu gėri nėr
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių