Quantcast

Rusija tvirtina, kad jos kariai daro pažangą visuose frontuose Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Rusija penktadienį pareiškė, kad jos kariai daro pažangą visuose Ukrainos fronto rajonuose, nors stebėtojai, praėjus daugiau kaip pusantrų metų po to, kai Maskva pradėjo plataus masto puolimą Ukrainoje, didelio judėjimo neįžvelgia.

„Mūsų kariai veikia kompetentingai ir ryžtingai, užimdami palankesnes pozicijas ir plėsdami savo kontrolės zonas visomis kryptimis“, – sakė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, jo kariuomenei intensyvinant puolimą rytiniame fronte.

Nepaisant to, kad fronto linijos 2023 metais beveik nepasikeitė, kovos išliko intensyvios, o naujausias didelis kovos židinys – beveik apsuptas pramoninis Avdijivkos miestas.

Spalį Rusija vėl pradėjo bandymą užimti karo nuniokotą miestą. Analitikų nuomone, rusų pajėgos pasiekė tam tikrų laimėjimų, nors tai pareikalavo milžiniškų žmonių aukų.

„Rusijos kariai veiksmingai ir tvirtai daro žalą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, gerokai sumažindami jų kovinius pajėgumus“, – tvirtino S. Šoigu.

Mūsų kariai veikia kompetentingai ir ryžtingai, užimdami palankesnes pozicijas ir plėsdami savo kontrolės zonas visomis kryptimis.

Jo vadovaujama ministerija trečiadienį paskelbė, kad perėmė Chromovės – nedidelio kaimo Bachmuto pakraštyje Ukrainos rytinėje Donecko srityje – kontrolę.

Ukraina teigė, kad Rusijos kariai gerokai suintensyvino savo operacijas rytuose, tačiau jos pajėgos laikosi.

Birželį Kyjivas, apsirūpinęs vakarietiškais ginklais, pradėjo kontrpuolimą.

Tačiau ukrainiečiai kovoja su gerai įtvirtintomis Rusijos pozicijomis ir padarė tik nedidelę pažangą.

Prieš dvi savaites Kyjivas pranešė, kad nustūmė Rusijos pajėgas kelis kilometrus nuo Dnipro upės krantų. Jei tai pasitvirtintų, tai būtų pirmas reikšmingas pasiekimas per kontrpuolimą.


Šiame straipsnyje: Rusijarusų kariai daro pažangąkaras UkrainojeSergejus Šoigu

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių